ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αρνητικά τα τεστ σε εργοτάξιο και καθαριότητα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών στη διενέργεια των ελέγχων για κορωνοϊό με τεστ γρήγορης διάγνωσης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Τα rapid test διενεργήθηκαν στον χώρο του εργοταξίου, σε συνεργασία του ΕΟΔΥ, της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 210 τεστ και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ανάλογος έλεγχος και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, όπως ανέφεραν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Λώλης και Αριστείδης Παππάς που βρέθηκαν στον χώρο.
«Είναι δράσεις που συνεχίζουμε, έχουν γίνει έλεγχοι και στις δομές, στο γηροκομείο αρκετές φορές. Για τη δημοτική αρχή προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση ώστε να ξεπεράσουμε την πανδημία», σημείωσε ο κ. Λώλης.
Την αθρόα προσέλευση των εργαζομένων σημείωσε ο κ. Παππάς, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του εργοστασίου Παναγιώτης Τσόλης τόνισαν ότι ευχής έργο είναι να επαναλαμβάνονται τακτικά, με δεδομένο πως και οι εργαζόμενοι, που ανέρχονται σε 350 περίπου, ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας. «Όλο αυτό είναι πρωτόγνωρο, αλλά πιστεύω με θέληση και με προσοχή, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο κ. Τσόλης.
Η διενέργεια των τεστ αποτελούσε αίτημα των εργαζομένων, όπως σημείωσε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ Χρήστος Μεντής, σημειώνοντας πως θα πρέπει να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να γίνεται παρακολούθηση της κατάστασης.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών