ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναγνώριση του έργου του βλέπει ο Μ. Χρυσοστόμου

Ως αναγνώριση των προσπαθειών και των αποτελεσμάτων της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΙ ερμηνεύει ο πρώην αντιπρόεδρος της επιχείρησης Μάκης Χρυσοστόμου τα όσα είπε ο πρόεδρός της κάνοντας τον απολογισμό του πρώτου έτους.

Με μία προσωπική του ανακοίνωση, η οποία προωθήθηκε στα ΜΜΕ από το e-mail της παράταξης, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρεται στα όσα θεωρεί δικό του έργο, ενώ δε φείδεται προσωπικών χαρακτηρισμών κατά του κ. Μπαρτζώκα, στον οποίο, μεταξύ άλλων, αποδίδει ότι θέλησε «να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα για τη “δική του” ΔΕΥΑΙ, με φόντο πολύχρωμα κλασέρ και box, αλλά δυστυχώς τα πρακτικά και οι ημερομηνίες μας δείχνουν το αντίθετο και τον εκθέτουν».
Ως έργα της προηγούμενης διοίκησης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα νέα ταμεία της επιχείρησης, η εργολαβία για την επέκταση του αποχετευτικού περιμετρικά της πόλης, η αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού με την προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ, η παράταση για σύνδεση με το αποχετευτικό με έκπτωση 40%, η επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων χρεών ιδιοκτητών λόγω των οφειλών των ενοικιαστών τους, η δρομολόγηση της διαδικασίας για τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρόμετρων στην περιοχή του Κάστρου, η εξοικονόμηση πόρων άνω των 600.000 ευρώ από τις προσαυξήσεις και η τακτοποίηση των οφειλών προς τη ΔΕΗ ύψους 4 εκ. ευρώ .
Από την άλλη, ωστόσο, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρεται και σε δρομολογημένα έργα και δράσεις, τα οποία η σημερινή διοίκηση είτε «πάγωσε» είτε προσπαθεί να τα αλλάξει, ενώ προσθέτει ότι η μείωση της τιμής του κυβικού του νερού παραπέμπεται στις καλένδες. Ενδεικτικά αναφέρεται στην ακύρωση του διαγωνισμού για την απομάκρυνση της αποθηκευμένης λυματολάσπης, στην καθυστέρηση της αποστολής του φακέλου της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη μη επίλυση του θέματος με το αποχετευτικό του δήμου Ζίτσας, στη δημιουργία νέας ιστοσελίδας αντί της αποπληρωμής αυτής που ήταν έτοιμη, ενώ γίνεται ακόμη λόγος για καθυστέρηση στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών μέσω της δευτεροβάθμιας επιτροπής, στον πολλαπλασιασμό των εξόδων για τις μικροβλάβες και στην προκήρυξη μόνο δύο έργων από τον Ιούλιο.
«Αυτές είναι οι ημέρες και τα έργα της σημερινής διοίκησης της ΔΕΥΑΙ αλλά και της δημοτικής αρχής, καθώς και η ανυπαρξία τους, η οποία δεν κρύβεται όσα πολύχρωμα περιτυλίγματα και να εφεύρουν για τις καλύψουν , γιατί δυστυχώς σήμερα μας ξεπέρασαν οι προγνώσεις και ήρθε η επόμενη ημέρα, χαμηλό βαρομετρικό και βαρυχειμωνιά», καταλήγει ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου.

Σχετικά άρθρα

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών

Πολύωρη διακοπή νερού στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης

Μόνη λύση η μαζική εγκατάσταση αντλιών θερμότητας