ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων με 24 κλίνες στο Πολυδύναμο

Σε μια διαφορετική λύση από αυτή που υπέδειξε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια για τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, κατέληξαν οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων, όπως προκύπτει από δελτίο τύπου της περιφέρειας Ηπείρου.

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» δε θα χρησιμοποιηθούν οι 40 κλίνες των Παθολογικών Κλινικών, αλλά η νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό θα γίνεται σε τμήμα του Πολυδύναμου Κέντρου με τη δημιουργία μονάδας αρνητικής πίεσης 24 κλινών, σε δύο φάσεις. Επίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα δημιουργηθεί σύστημα αρνητικής πίεσης για εννέα δωμάτια νοσηλείας στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 3 και για δέκα δωμάτια στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων 4, που θα αναπτυχθεί σε χώρο άλλων κλινικών.
Και στις δύο περιπτώσεις τη χρηματοδότηση θα αναλάβει η περιφέρεια Ηπείρου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων.
Η πίεση που υφίσταται το σύστημα δημόσιας υγείας και ιδίως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα που αφορά την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, αλλά και γενικότερα την Ήπειρο ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνοντας τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, για να προσθέσει ότι η περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη να συμβάλει και να συνδράμει για μια ακόμη φορά στην ενίσχυση των νοσοκομείων και στη βελτίωση υποδομών των δημόσιων φορέων υγείας, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι λήψεις δειγμάτων.

Επτά κλίνες ΜΕΘ στην Άρτα

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο Άρτας ενισχύθηκε από την περιφέρεια με επτά κλίνες ΜΕΘ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, καθώς δεν αποκλείεται μελλοντικά να χρειαστεί να νοσηλεύσει ασθενείς με Covid-19.

Κοντέινερς για ασφάλεια των ελέγχων

Ήδη έγινε προμήθεια από την περιφέρεια και τοποθετήθηκαν τρεις οικίσκοι και δύο κοντέινερς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δύο κοντέινερς στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και ένα κοντέινερ στον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς (χρησιμοποιείται από τον Ε.Ο.Δ.Υ.), ενώ πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ακόμη στην ΤΟΜΥ Ιωαννίνων. Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη διάθεση πίστωσης για την προμήθεια τριών κοντέινερς για τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της περιφέρειας Ηπείρου που σχετίζονται µε τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας