ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επαφές στα Γιάννενα πριν την επίσκεψη στα μειονοτικά χωριά

Συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και τον Μητροπολίτη Μάξιμο είχε σήμερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, που αύριο θα βρεθεί στην Αλβανία για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες και την Κλεισούρα.

Οι συναντήσεις δεν είχαν συγκεκριμένη ατζέντα και δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα της επικαιρότητας, με κυρίαρχο αυτό της πανδημίας, αλλά και ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υφυπουργού και σχετίζονται κυρίως με τον απόδημο ελληνισμό και ιδιαίτερα με τη μειονότητα στην Αλβανία.

«Μετά και την τελευταία επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια στην Αλβανία, νομίζω ότι προχωράμε σε ένα καλύτερο επίπεδο σχέσεων. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχει καλύτερο αντίκτυπο και για την ελληνική μειονότητα», τόνισε ο κ. Βλάσης, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενισχυθούν οι δεσμοί της ηπειρώτικης αποδημίας με τη γενέτειρα, κάτι στο οποίο σημειώθηκε ότι μπορεί να συμβάλει το υπουργείο όταν ξεπεραστούν τα εμπόδια που εγείρει η πανδημία.

Ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει για την προώθηση θεμάτων του δήμου, ενώ νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καχριμάνη, εξήρε το έργο του για την Ήπειρο και τις προσπάθειες του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα

Εορτασμός του «ΟΧΙ» στα νεκροταφεία των ελλήνων πεσόντων

Στο επίκεντρο τα ζητήματα της μειονότητας