ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξέμειναν από rapid tests οι μονάδες του ΕΟΔΥ στο Μέτσοβο

Μαζική ήταν η προσέλευση πολιτών του Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής για τη διενέργεια δειγματοληπτικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους.

Τα rapid tests δεν ήταν σε αριθμό ανάλογο με τον κόσμο που προσήλθε, και ουσιαστικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν τις 12 που είχε ανακοινωθεί. Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, από τη στιγμή που καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, αλλά και σήμερα το πρωί υπήρχαν εκκλήσεις στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά, ακόμη και από τα γύρω χωριά.
Λόγω της αθρόας προσέλευσης, μετά από συνεννόηση του ΕΟΔΥ, της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Μετσόβου, αποφασίστηκε οι δειγματοληπτικές εξετάσεις συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη στον χώρο της κεντρικής πλατείας, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Τόσο ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας όσο και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μέσω αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα και με ανακοινώσεις, απεύθυναν νέο κάλεσμα στους κατοίκους όλων των κοινοτήτων του δήμου Μετσόβου να εξεταστούν, και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της περιοχής και σε όσους εργάζονται σε υπηρεσίες που έχουν συναλλαγές με το κοινό.
«Ελπίζουμε να προσέλθουν όλοι και ιδίως οι επαγγελματίες της περιοχής ώστε να έχουμε πλήρη και αξιόπιστη εικόνα για την περιοχή μας. Μόνο αν δείξουμε υπευθυνότητα και τηρώντας αυστηρά τα μέτρα θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε το εαυτό μας και τους γύρω μας από τον εφιάλτη που ζούμε», ανέφερε ο δήμαρχος Μετσόβου, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό το γεγονός της αθρόας προσέλευσης σε συνδυασμό με τα πρώτα αποτελέσματα που είναι αρνητικά.

Στο Μέτσοβο και ο Σπ. Ριζόπουλος

Στο Μέτσοβο βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι και κλιμάκιο των «Οριζόντων Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί́ για τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί και να συναντηθεί με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην περιοχή.
«Είμαστε εδώ για να δείξουμε την έμπρακτη στήριξη μας στο Μέτσοβο. Ενημερώθηκα ολιγόλεπτα από την αμήχανη κ. Νάκου για την πορεία των εξετάσεων. Στη συνέχεια ενημερώθηκα και από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για το μέγεθος του προβλήματος. Συμπεραίνω ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται για εξετάσεις. Επίσης, εκτιμώ ως θετικό το γεγονός ότι το κλιμάκιο θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι και αύριο προκειμένου να αυξηθούν οι έλεγχοι», ανέφερε σε δήλωσή του, καλώντας τους κατοίκους να συμμετέχουν μαζικά.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

Εκτός «Συμμαχίας Προόδου» έθεσε εαυτόν ο Σπ. Βασιλείου