ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντιδράσεις για τη «στοχοποίηση»

Οι επαγγελματίες της εστίασης φαίνεται πως παραμένουν στο «μάτι του κυκλώνα», αν και όπως αποδεικνύεται από άλλες περιοχές, αλλά ανέδειξε και η εμπειρία του lockdown κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, το κλείσιμο των καταστημάτων ενέχει τον κίνδυνο συνωστισμού σε πλατείες και άλλους χώρους.

Την ενόχλησή του για τις αιτιάσεις προς τον κλάδο, όπως και μια πρόσφατη αναφορά του δημάρχου Ιωαννίνων, δεν έκρυψε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατορίων, Καφέ Μπαρ και Συναφών Επαγγελμάτων Χρήστος Τάτσης, σημειώνοντας πως ο κλάδος βάλλεται, αν και είναι ο μοναδικός που λειτουργεί σε καθεστώς συνεχούς και μόνιμης αστυνόμευσης.

«Δε φταίει η εστίαση, ας ψάξουν αλλού τις εστίες. Μιλάνε για 20.000 φοιτητές στην πόλη, ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχουν έρθει ούτε 2000 φοιτητές. Και αν κλείσει η εστίαση, τι θα γίνει; Το είδαμε ότι δεν μπορείς να τους κρατήσεις, θα πάνε στις πλατείες, θα πάνε αλλού και δε θα υπάρχει καμία δυνατότητα ιχνηλάτησης ή ελέγχου. Δεν μπορεί να αποδείξει κανένας ότι η εστίαση έχει εστίες μετάδοσης. Έλεος! Δουλεύουμε εδώ και 6-7 μήνες με μειωμένα καθίσματα, με μέτρα που πληρώνουμε από την τσέπη μας, με μείωση του τζίρου», τόνισε και πρόσθεσε πως ακόμη και τα αποτελέσματα των ελέγχων δείχνουν ότι η πλειοψηφία του κλάδου τηρεί απολύτως τα μέτρα.

«Είχαμε ένα ή δύο λουκέτα, αυτό σημαίνει ότι το 99% των επιχειρήσεων λειτουργεί άψογα. Αν υπήρχε αυτή η αστυνόμευση και σε άλλους κλάδους, είμαι σίγουρος ότι τα λουκέτα θα ήταν περισσότερα. Εμείς δουλεύουμε με αστυνομικούς μέσα στα μαγαζιά συνέχεια», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Σκηνικό για ταινία Bollywood τα Γιάννενα

Με υποσχέσεις για θέαμα υψηλού επιπέδου η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα η πρόεδρος του ΕΟΤ τον Μάιο