ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με επίκαιρα και διαχρονικά αιτήματα η απεργία της Πέμπτης

Με επίκεντρο τη στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας, με προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν αυτή τη περίοδο της πανδημίας, η ΑΔΕΔΥ προχωρά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου σε γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Στα Γιάννενα, μαζί με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στην οδό Αβέρωφ, συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων της πόλης, αλλά και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα αιτήματα της απεργίας, που δεν εξαντλούνται μόνο στα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά περιλαμβάνουν διεκδικήσεις ετών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας.

Οι δέκα άξονες αιτημάτων που θέτει η ΑΔΕΔΥ αφορούν τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΝΦΙΑ και μείωση φόρων, προσλήψεις στο δημόσιο, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις, «φρένο» στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών καθώς και στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Την κόπωση του προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Φλούδας, τονίζοντας την ανάγκη προσλήψεων, μονιμοποίησης των συμβασιούχων που καλύπτουν διαρκείς και επιτακτικές πλέον ανάγκες, όπως η καθαριότητα, αλλά και επέκτασης του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Την ανάγκη προσλήψεων αλλά και ενίσχυσης με εξοπλισμό και ειδικότερα με μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου, τόνισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Κωνσταντίνος Καλαμπόκας.

Τέλος, εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης τόνισε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων αυτήν την περίοδο, με «σπάσιμο» των τμημάτων σε μικρότερο αριθμό μαθητών, αλλά και γενικότερα την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση για την κάλυψη των κενών και ζήτησε την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Σχετικά άρθρα

Προετοιμάζει αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο

Απεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη

Αποστόλης Τζελέτας

Ζητούν αυξήσεις χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους