ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε συνεργασία με την περιφέρεια η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία

Τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου, ανέλαβε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας γνωστό ότι έχει συζητήσει το θέμα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο κ. Ελισάφ, απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα που επανέφερε το ζήτημα στην επικαιρότητα, αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την περιφέρεια και άλλες υπηρεσίες.
Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την πρωτοβουλία που έλαβε να αποστείλει στον δήμαρχο και όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων μια επιστολή σχετικά με το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του λεκανοπεδίου, αναλύοντας τις κινήσεις που έκανε η δική του δημοτική αρχή στην κατεύθυνση αυτή.
«Η δημοτική μας αρχή έκανε μια σοβαρή προεργασία για ένα θέμα σύνθετο, που απαιτεί σοβαρές μελέτες πριν παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπισή του, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που έχει τις σχετικές αρμοδιότητες, εκπροσωπώντας το κεντρικό κράτος», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να συμπληρώσει: «Οφείλει, ωστόσο, η δημοτική αρχή να λάβει πρωτοβουλίες και να πιέσει ώστε να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση με ιδιαίτερη προσοχή στις φημολογούμενες χωροθετήσεις μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στη διατήρηση των λεκανών εκτόνωσης πλημμυρικών φαινομένων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο».

Σχετικά άρθρα

Προς δημοπράτηση η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του λεκανοπεδίου

Ηπειρωτικός Αγών

Πλημμύρα το ένα, πλημμύρα και το άλλο

Ένα σημαντικό βήμα για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου