ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προαναγγελία μεταφοράς απορριμμάτων από την Κέρκυρα

Πλησιάζει όλο και πιο κοντά η μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα στην Ήπειρο με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο να προεξοφλεί ότι, αν χρειαστεί, η Ήπειρος θα τα δεχθεί με… χαρά, προκειμένου να βοηθήσει έναν όμορο δήμο.

Μάλιστα, ο κ. Γραφάκος έκανε λόγο για μια μικρή ποσότητα «άνευ σημασίας», για περίοδο τριών ή τεσσάρων ετών, από έναν από τους τρεις δήμους της Κέρκυρας, βάζοντας πάντως «φρένο» στη συζήτηση που είχε ανοίξει για μεταφορά απορριμμάτων από την Πελοπόννησο. «Δεν ξέρω ποιος νους σκέφτηκε ότι θα ήταν φθηνή η μεταφορά απορριμμάτων στην Ήπειρο…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Γραφάκος επανέλαβε πως η Ήπειρος είναι μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς εύστοχα η περιφερειακή αρχή έλαβε πριν χρόνια μια ορθή απόφαση που την υλοποίησε μέχρι τέλος.

«Σήμερα λοιπόν έχετε μια αποτελεσματική και παραδειγματική διαχείριση, ενώ οι συνάδελφοί σας, κινούμενοι μόνο με ιδεολογικά κίνητρα, στην Κέρκυρα και στην Αττική έχουν δημιουργήσει δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην διαχείριση των αποβλήτων. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα και εδώ. Δε λέω ότι λειτουργούν όλα τέλεια στον ιδιωτικό τομέα, αλλά η ευθύνη του δημόσιου τομέα είναι ακριβώς να παίρνει τις υπηρεσίες που πρέπει από εκεί. Άρα αυτό θα κάνουμε και στα λύματα. Θα μπουν πιο ισχυρά οι φορείς που φτιάχνουν εγκαταστάσεις και στη λειτουργία τους», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Με αμοιβαία οφέλη το «ναι» στα σκουπίδια της Κέρκυρας

«Προορισμός» και για σκουπίδια η Ήπειρος

Βλέπει συμφέροντα πίσω από τη βιασύνη