ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά συζήτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου

Την εισαγωγή ως θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσαν τόσο τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο μεσογειακός τυφώνας «Ιανός» σε πολλές περιοχές της χώρας μας, όσο και οι αναφορές που έγιναν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εξαιτίας της φημολογούμενης χωροθέτησης ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο κοντά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.
Ο κ. Μπέγκας παραθέτει έγγραφο που είχε αποσταλεί επί δικής του δημοτικής αρχής τον Αύγουστο του 2018 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων. Το έγγραφο συνοδευόταν και από μια σειρά παρατηρήσεων αλλά και προτάσεων, ωστόσο ως απάντηση δεν υπήρξε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον συνήθη στη χώρα μας, πιστεύουμε ότι δε χωράει άλλη καθυστέρηση προκειμένου να καταλήξουμε στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το Λεκανοπέδιο και ελπίζω να αναλάβετε γρήγορα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή. Άποψή μας είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να γίνει αναλυτική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά θα είμαστε παρόντες σε ό,τι χρειαστεί, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην προσπάθεια να εκπονηθεί επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αντιμετώπισης πλημμυρών στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, που θα λαμβάνει υπόψη του τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και τις νέες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες», καταλήγει η επιστολή.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»