ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προσλήψεις και σχολικές αίθουσες στην κορυφή των αιτημάτων

Δύο μόλις ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και αφού έξι σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έκλεισαν ξανά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια μαθητών, καθηγητών και δασκάλων.

Διδασκαλική Ομοσπονδία και Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καταγγέλλουν ως ανεπαρκή τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία και προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε πορεία προς τη Βουλή, κινητοποιήσεις που στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονέων σχολικών καθαριστριών και άλλων, στην Κεντρική Πλατεία, με τη στήριξη και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσα μέτρα προστασία και ασφάλεια και συγκεκριμένα, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών, δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών άμεσα για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Επίσης, ζητούν να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, τη διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές και κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εγκαλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας πως «τζογάρουν με τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών» και όχι μόνο δεν υλοποιούν τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά επικαλούνται για άλλη μια φορά «την ατομική ευθύνη».

Το ΕΚΟ κάνει λόγο για «φιάσκο» σχετικά με τις μάσκες και τα παγούρια, για υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο», για χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, ανεπαρκείς σχολικές αίθουσες και τμήματα με 25 και 26 μαθητές.

«Ως Εργατικό Κέντρο καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους,  να βάλουν στο κάδρο των διεκδικήσεών τους  το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη μόρφωση και την  ασφάλεια των παιδιών μας. Να διεκδικήσουν μαζί με το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα, όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών στα σχολεία, να στρέψουμε τα βέλη μας σε κυβέρνηση, αστικά κόμματα, ΕΕ που θεωρούν την παιδεία και την υγεία κόστος, την ίδια ώρα που μπουκώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με δεκάδες δισ. ευρώ», τονίζεται στην ανακοίνωση, καλώντας στο αγωνιστικό ραντεβού της Πέμπτης.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι