ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ο πιο σύντομος δρόμος δεν είναι πάντα ο πιο ασφαλής»

Μπορεί φέτος να αποτελεί προτεραιότητα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς η προστασία από τον covid-19, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και η ασφάλεια στις μετακινήσεις, ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας που για μια ακόμη φορά υπενθυμίζει σε όλους η Τροχαία Ιωαννίνων, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας βρέθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς έξω από μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους φυλλάδιο με ενημερωτικό υλικό που αφορά την ασφάλεια των μετακινήσεων από και προς το σχολείο, αλλά και την ορθή οδηγική συμπεριφορά.
«Ο πιο σύντομος δρόμος δεν είναι πάντα ο πιο ασφαλής», σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης, καλώντας τους μαθητές να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά τις μετακινήσεις τους και να περνούν τον δρόμο από τις διαβάσεις, αλλά και τους γονείς-οδηγούς να μη δυσχεραίνουν την κυκλοφορία διπλοσταθμεύοντας ή σταθμεύοντας πάνω σε διαβάσεις.
Μέσα από τα φυλλάδια που διανεμήθηκαν σε ολόκληρη την Ήπειρο από τις οικείς διευθύνσεις Τροχαίας, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια, ενώ «πρωταγωνιστές» είναι δύο μικροί μαθητές, ο Σωτήρης και η Ζωή. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Ο κ. Αζέλης τόνισε ότι και φέτος θα υπάρχει παρουσία τροχονόμων έξω από μεγάλα και κεντρικά σχολικά συγκροτήματα, με στόχο την ασφάλεια και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενώ θα συνεχιστούν και οι εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία από στελέχη της Τροχαίας, ώστε όλοι οι μαθητές να ενημερωθούν για την ασφάλεια των μετακινήσεων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο διοικητής, τα παιδιά λαμβάνουν τα μηνύματα αυτής της ενημέρωσης και μάλιστα κάνουν υποδείξεις στους γονείς τους, ώστε είτε να φορούν ζώνη είτε να μη μιλούν στο κινητό κατά την οδήγηση.
Με ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, υπενθυμίζει στους γονείς ότι εκείνοι είναι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.
Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη».

Σχετικά άρθρα

Ο Γ. Αζέλης νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων

Στην «Πανηπειρωτική 2021» το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων

Στοχευμένοι έλεγχοι κατά της ηχορύπανσης

Αποστόλης Τζελέτας