ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εν αναμονή της προκάτ αίθουσας για το 28ο Νηπιαγωγείο

Ένας «αγώνας δρόμου» γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες από τον δήμο Ιωαννιτών αλλά και τους φορείς της εκπαίδευσης, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά μάσκες, προσωπικό καθαριότητας, αλλά και υποδομές, που είναι το πιο δύσκολο και δυσεπίλυτο ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες, η προμήθεια, όπως είναι γνωστό, γίνεται μέσω διαγωνισμού που διενήργησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή τους σε όλους τους δήμους της χώρας.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, καταγράφονται τα κενά και γίνεται προσπάθεια κάλυψής τους, ενώ έχει γίνει η προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών, μεταξύ των οποίων και χειρουργικές μάσκες, ώστε να διατεθούν σε μαθητές αν χρειαστεί.

Μια μεγάλη εκκρεμότητα, ωστόσο, αποτελούν οι υποδομές του 28ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, στα Σεισμόπληκτα, όπου απαιτείται η προσθήκη μιας αίθουσας, καθώς στο νηπιαγωγείο φοιτούν 48 νήπια και υπάρχει μόλις μια αίθουσα.

Το θέμα απασχολεί έντονα τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο Κώστα Παργανά να σημειώνει πως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση και ανησυχία εκπαιδευτικών αλλά και γονέων.

Όπως ανέφερε, η απόφαση για την τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας είχε ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο, όμως μέχρι σήμερα, πέντε ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. «Δυστυχώς κάθε χρόνο αντί να επιλύονται τα προβλήματα της σχολικής στέγης, δημιουργούνται και καινούρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος σημείωσε πως η διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα τοποθετηθεί μια αίθουσα με τις κατάλληλες προδιαγραφές, που θα καλύπτει τις ανάγκες της σχολικής μονάδας. Ωστόσο, φαίνεται πως δε θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, με τον κ. Ελισάφ να εκτιμά ότι θα απαιτηθεί ένα διάστημα λίγων ημερών.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι