ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κατέθεσε προτάσεις και αναμένει

Εθνικά θέματα και οικονομία βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης, με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως ως προς τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της πανδημίας.

Οι εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο τα τοπικά όργανα του κόμματος έχουν καταθέσεις τις προτάσεις του για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν στην Ήπειρο, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γ. Στεργίου και τη Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Τζαρούχης, στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η συζήτηση για προτάσεις από παραγωγικούς και άλλους φορείς, με στόχο να τις μεταφέρουν στην κυβέρνηση.

Ειδικά για την Ήπειρο, έχουν αποσταλεί προτάσεις για σημαντικά έργα που προέχουν όπως η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έως την Κακαβιά και το φυσικό αέριο. «Το αν αναφερθούν αυτά στη ΔΕΘ, θα περιμένουμε να το δούμε. Τις εξαγγελίες τις κάνει ο πρωθυπουργός και κανένας άλλος», σημείωσε.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Τζαρούχης τόνισε πως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η κυβέρνηση δεν «κάνει πίσω» από το πρόγραμμά της. «Το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, το τηρούμε κατά γράμμα, πέρα από τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας», τόνισε.

Ο κ. Τζαρούχης αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα, σημειώνοντας πως η χώρα μας βρίσκεται σε ετοιμότητα και επισήμανε πως το θέμα δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά την Ευρώπη, προσθέτοντας πως στα ζητήματα αυτά πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα.

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Μια γκλίτσα από κρανιά με… οδηγίες χρήσης

Μια από τα ίδια… για την Ήπειρο