ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καμία ελαστικότητα στην τήρηση των μέτρων

«Ασπίδα προστασίας» γύρω από τις κλειστές, ευαίσθητες δομές χρονίως πασχόντων και ηλικιωμένων επιδιώκει να θέσει το υπουργείο Εργασίας, που έχει υπό την εποπτεία κοινωνικές δομές, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τις τοπικές διοικήσεις.

Μήνυμα απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επικαιροποιήθηκαν και έγιναν αυστηρότερα μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, έστειλε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, που επισκέφθηκε σήμερα το Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος», το Γηροκομείο Ζωσιμάδων και την περιφέρεια Ηπείρου, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Νωρίς το πρωί, η κ. Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τη βουλευτή Μαρία Κεφάλα, έφτασε στο Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος», όπου ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ωφελούμενους. Σε δηλώσεις της, έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Κέντρου και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ελαστικότητα στην τήρηση των μέτρων, ειδικά στις κλειστές δομές χρονίως πασχόντων και ηλικιωμένων.
«Είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία των κλειστών δομών χρονίως πασχόντων και φροντίδας ηλικιωμένων. Στέλνουμε ένα μήνυμα συνεχούς επαγρύπνησης, καμία ελαστικότητα ως προς την τήρηση μέτρων. Θέλουμε, πάντα σε συνεργασία με τις περιφέρειες, να διασφαλίσουμε ότι κανόνες δημόσιας υγείας τηρούνται απαρέγκλιτα», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, ενώ αναφέρθηκε στην συνεχή επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση τις επιδημιολογικές συνθήκες και τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων.
«Υπάρχει ανησυχία και στον πρωθυπουργό και σε όλους μας, λόγω της αυξημένης διασποράς γι’ αυτό και λάβαμε νέα μέτρα», σημείωσε η κ. Μηχαηλίδου, επισημαίνοντας πως σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερα κρούσματα, ήδη λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα.
Σημείωσε δε, σε σχέση με τις προνοιακές δομές, πως έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο το προσωπικό, με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους. «Η πρόνοια και η στήριξη πιο ευάλωτων ομάδα αποτελούν προτεραιότητα. Ήδη αυξήσαμε κατά 1/3 τους εργαζόμενους, ώστε να μπορούν και παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες», ανέφερε.

Ζήτησε αξιοποίηση του ΠΕΔΥ

Με ικανοποίηση η κ. Μιχαηλίδου ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη και στελέχη των Κοινωνικών υπηρεσιών πως η περιφέρεια έχει ενεργοποιήσει ένα φορητό κλιμάκιο, με στόχο τους ελέγχους σε κλειστές δομές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο περιφερειακό μέγαρο.
Σε δηλώσεις της επανέλαβε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με τις περιφέρειες, ενώ από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης την ευχαρίστησε για τη συνεργασία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο περιφερειάρχης έθεσε στην υφυπουργό και το ζήτημα της πολυετούς αχρησίας του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημέρα κατασκευής και εξοπλισμού του από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ), ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησής του κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Παράλληλα, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την περιφέρεια Ηπείρου για τον εφοδιασμό υπηρεσιών και δομών με υλικά προστασίας, ως επίσης και για τη συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται για τις ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.
Στη συνάντηση με την υφυπουργό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα, οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Σιαράβας, Αγνή Νάκου- Δασούλα και Οδυσσέας Πότσης.

Σχετικά άρθρα

Δώρα, ευχές και ενημέρωση σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ΕΛΕΠΑΠ

Τμήμα Βραχείας Φιλοξενίας στη Μονάδα ΑμεΑ Ιωαννίνων

Βήμα σημειωτόν για το Ιωάννινα – Κακαβιά