ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προσωρινός μειοδότης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Η «Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ» αποτελεί τον προσωρινό μειοδότη του έργου αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που αποτελεί μέρος του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου- Open Mall.

Συνολικά είχαν κατατεθεί τέσσερις πρόσφορες, με την «Τρίπυλο» να αναδεικνύεται προσωρινός μειοδότης με έκπτωση 45,33%.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το μεγαλύτερο υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ο προυπολογισμός της ανέρχεται στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Η περιοχή όπου θα υλοποιηθεί το έργο είναι το ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.
Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι η αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας, η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου με δημιουργία πλακόστρωτων επιφανειών και διαμόρφωση μικρών κήπων, η ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, η προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού, φυτεύσεις, η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού και η εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης οδοφωτισμού.
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης.

Σχετικά άρθρα

«Μικρός ο κουμπαράς» για τις προσόψεις

Αναβάθμιση προσόψεων με στόχο την απόκτηση ταυτότητας

«Αγκάθια» η μικρή χρηματοδότηση και η ανομοιογένεια