ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σταδιακή άρση του μέτρου αναστολής εκδηλώσεων

Απόφαση για την ανάκληση της αναστολής των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στα όρια της Ηπείρου μέχρι τις 31 Αυγούστου, υπέγραψε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Η νέα απόφαση ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστο, ωστόσο, ειδικά για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται και με φορείς εκτός Ηπείρου, η άρση της αναστολής ισχύει από αύριο Σάββατο. Κατά τα λοιπά, για πανηγύρια- μουσικές εκδηλώσεις, λιτανείες, γάμους, βαπτίσεις κ.λπ, εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάκληση της αρχικής απόφασης έγινε μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ελέγχου μεγάλου αριθμού δειγμάτων που ελήφθησαν για τυχόν μετάδοση του covid-19, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών θετικών κρουσμάτων, ήταν αρνητικά και ως εκ τούτου δεν προκύπτει εκτεταμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ειδικά σε υπηρεσίες και φορείς ευρείας προσέλευσης πολιτών, έχοντας αρθεί το κατεπείγον που επέβαλε την έκδοση της απόφασης της 19ης Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

Ένα διήμερο γεμάτο λαϊκό πολιτισμό στους Καλαρρύτες

Γεωργία Χαλάτση

Επιστρέφει το Castle Rock Festival το καλοκαίρι

Ζαγόρι- Πληθώρα εκδηλώσεων πριν τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

Ηπειρωτικός Αγών