ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ουρές χιλιομέτρων στην Κακαβιά

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των προηγούμενων ημερών για «κομφούζιο» στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, καθώς οι ουρές που έχουν σχηματιστεί τις τελευταίες ώρες ξεπερνούν τα 15 χιλιόμετρα εντός του αλβανικού εδάφους.

Μόνο την Πέμπτη πέρασαν τα σύνορα πάνω από 2.500 άτομα, με την διαδικασία του ελέγχου από τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές, αλλά και την λήψη δειγμάτων από όλους τους εισερχόμενους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να διαρκεί αρκετή ώρα.

Χιλιάδες πολίτες, Έλληνες και Αλβανοί, σε μεγαλύτερο βαθμό ομογενείς, που επιστρέφουν εσπευσμένα προκειμένου να προλάβουν την εφαρμογή της επταήμερης καραντίνας και του υποχρεωτικού τεστ για τον κορωνοϊό, που θα ισχύσουν από το πρωί της Δευτέραw, περιμένουν επί ώρες στον δρόμο.

Ταυτόχρονα από την Δευτέρα θα τεθεί σε ισχύ και το «πλαφόν» στην διελεύσεις, που σημαίνει ότι θα περνούν τα σύνορα 750 άτομα ημερησίως.

Πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών, ηλικιωμένους και παιδιά, με την αναμονή να ξεπερνά ακόμη και τις 24 ώρες. Οι περισσότεροι χρειάστηκε να περάσουν το βράδυ στο αυτοκίνητο, καθώς το τελωνείο, λόγω των έκτακτων μέτρων, λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Το μεσημέρι υπήρξε μια δίωρη σχεδόν διακοπή της λήψης δειγμάτων από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, οπότε για το διάστημα αυτό τα σύνορα έκλεισαν.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, οι ουρές ξεπερνούν τα 10 χιλιόμετρα με απίστευτες εικόνες και μόλις ενημερώθηκα ότι η ουρά και στην Κρυσταλλοπηγή έχει φτάσει τα 7 χλμ.», σημείωσε ο πρόεδρος της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, προσθέτοντας πως η μεγαλύτερη καθυστέρηση οφείλεται στην λήψη των δειγμάτων. «Πάντα είχαμε αυτές τις ημέρες αυξημένη κίνηση, όμως τώρα λόγω των μέτρων, έχει συμπυκνωθεί ο χρόνος και έρχεται όλος ο κόσμος να επιστρέψει», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 21 χρόνια μετά για ανθρωποκτονία

Πρόσθετα μέτρα και παραινέσεις για κατανόηση

Ουρές λόγω rapid test στην Κακαβιά