Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βαρύς ο φόρος αίματος τον Ιούλιο στην Ήπειρο

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Ιούλιο, καθώς καταγράφηκαν τέσσερις νεκροί σε τρία θανατηφόρα τροχαία, δύο σοβαρά τραυματίες και 13 ελαφρά τραυματίες.

Σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο, η άνοδος είναι κατακόρυφη, καθώς το αντίστοιχο διάστημα του 2019 στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου είχαν καταγραφεί συνολικά 14 παθόντες, εκ των οποίων ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας και οι υπόλοιποι 12 ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Σωρεία παραβάσεων

Συνολικά 5.997 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του, βεβαιώθηκα τον Ιούλιο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.
Για έναν ακόμη μήνα, τα πρωτεία κατέχουν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα (βεβαιώθηκαν 1.420) και ακολουθούν οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση (425) για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας (170) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση (163), για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (84), για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (64), για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (56), για φθαρμένα ελαστικά (34) και για αντικανονικό προσπέρασμα (32)
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 483 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Τρεις νεκροί τον Οκτώβριο σε τροχαία στην Ήπειρο

Αποστόλης Τζελέτας

«Μαύρος» Σεπτέμβριος με εννέα νεκρούς στην άσφαλτο

Για ταχύτητα μία στις τέσσερις παραβάσεις