ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέο κρούσμα από Αλβανία στο ΠΓΝΙ, αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα εφοριακών υπαλλήλων

Ένα νέο κρούσμα, εισαγόμενο από την Αλβανία αυτή τη φορά, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα που εισήλθε στη χώρα τα ξημερώματα και μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων δύσπνοιας διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο άνδρας ταξίδευε μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, με ταξί, και είχε προορισμό την Αθήνα, ενώ πέρασε τα σύνορα καθώς είναι ομογενής. Μέχρι αργά το μεσημέρι, δεν είχε ακόμη βγει αποτέλεσμα για το πρόσωπο που τον συνόδευε, το οποίο έχει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα, αρνητικά είναι τα πρώτα τρία δείγματα από τις επαφές της εργαζόμενης στην Εφορία των Ιωαννίνων, που επιβεβαιώθηκε το πρωί της Κυριακής. Οι οικονομικές υπηρεσίες, μετά και την απολύμανση στο κτίριο που πραγματοποιήθηκε χθες, λειτουργούν κανονικά, ωστόσο με ελλείψεις προσωπικού, καθώς οι επαφές τις υπαλλήλου βρίσκονται σε καραντίνα, μέχρι να κάνουν τεστ, εφόσον παρουσιάσουν συμπτώματα.
Αύριο αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Εφορία προκειμένου να λάβει και νέα δείγματα, ενώ αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από κάποια που έχουν ήδη γίνει. Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα έγιναν δεκτά με ανακούφιση από τους εργαζόμενους, αλλά δε δημιουργούν εφησυχασμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στις Οικονομικές Υπηρεσίες Άγγελο Νάτσικα.
«Ευτυχώς κάποια αποτελέσματα είναι αρνητικά, αναμένουμε και άλλα. Φαίνεται να μην έχουμε συνέχεια της διασποράς, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο», σημείωσε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν προβλήματα στη διαχείριση του ζητήματος, η οποία γίνεται κεντρικά από τον ΕΟΔΥ. «Κάπου δεν υπάρχει επικοινωνία με αυτούς που χειρίζονται την κατάσταση. Δεν είμαστε σίγουροι ποια είναι τα βήματα, δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο, κάποιοι κανόνες, τι να περιμένουμε, τι να ζητήσουμε», ανέφερε και υπογράμμισε ότι υπάρχει ανασφάλεια στους εργαζόμενους, με δεδομένο ότι τα τεστ γίνονται με φειδώ και μόνο σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα. Ακόμη και από τις επαφές του κρούσματος, όσοι δεν είχαν συμπτώματα, δυσκολεύθηκαν να κάνουν τεστ, όπως ανέφερε.
Πάντως, στην Εφορία ισχύουν αυστηρά μέτρα εισόδου, αν και δεν είναι πρόθυμοι όλοι οι συναλλασσόμενοι να τα τηρήσουν και κυρίως τις αποστάσεις. Έξω από την είσοδο υπήρχαν σήμερα δεκάδες πολίτες που ήθελαν να μπουν στο κτίριο, με τη μάσκα και τα γάντια να είναι υποχρεωτικά. Μάλιστα δεν λείπουν και οι εντάσεις, εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκαλούνται, όπως ανέφερε ο κ. Νάτσικας, καλώντας τους πολίτες να αξιοποιήσουν και άλλους τρόπους επικοινωνίας με τις υπηρεσίες, είτε τηλεφωνικά ώστε να κλείσουν ραντεβού, είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Δυστυχώς έχουμε μια λογική να βγει αρνητικό το τεστ, προκειμένου να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ανεύθυνα. Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται πάντα», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση