ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δωρεάν τεστ αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού

Μια επιμέρους μελέτη ανίχνευσης των ειδικών αντισωμάτων IgG έναντι του νέου κορωνοϊού διεξάγεται στο πλαίσιο της Μελέτης Υγείας Ηπείρου (ΜΥΗ, Epirus Health Study), που αποτελεί μία πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη στην Ήπειρο.

Η μελέτη της ανοσολογικής απόκρισης των ανθρώπων με ανίχνευση αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου γίνεται για ερευνητικούς σκοπούς και δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για κλινικούς σκοπούς. Επίσης, δεν μπορεί να ανιχνεύσει ενεργό λοίμωξη, αλλά πιθανή παρελθούσα έκθεση στον κορωνοϊό, ενώ τονίζεται ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παρουσία αντισωμάτων (και σε ποιο βαθμό) είναι ενδεικτική ανοσίας και άρα προστασίας από μελλοντική λοίμωξη από κορωνοϊό.
Όσοι κάτοικοι της Ηπείρου, ηλικίας 25-70 ετών, επιθυμούν να συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία νέας γνώσης στον χώρο της υγείας και να λάβουν έναν δωρεάν λεπτομερή έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους, καλούνται να κλείσουν ραντεβού στην ιστοσελίδα https://ehs.med.uoi.gr/booking/ ή τηλεφωνικά στο 2651200462. Παράλληλα, θα λάβουν και το αποτέλεσμα του τεστ των ειδικών αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού.
Το εξεταστικό κέντρο της Μελέτης βρίσκεται στα γραφεία της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων (Χαρ. Τρικούπη 24, 4ος όροφος, Ιωάννινα). Περισσότερες πληροφορίες για τη Μελέτη Υγείας Ηπείρου στη σελίδα https://ehs.med.uoi.gr/.
Τονίζεται ότι, στο πλαίσιο της Μελέτης, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στους χώρους διεξαγωγής της. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται στα γραφεία της Μελέτης με την ατομική τους μάσκα και όχι εάν παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα αναπνευστικής λοίμωξης.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση