ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ως εντολή νέας υποψηφιότητας ερμηνεύεται η υψηλή συμμετοχή

Αίσθημα διάχυτης ικανοποίησης επικρατεί στους «Ορίζοντες Ηπείρου», μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της παράταξης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου παρουσίασαν οι δύο υπεύθυνοι των συνεδριακών διαδικασιών και των εσωτερικών εκλογών Μιχάλης Νάτσης και Δημήτρης Παππάς, με τον επικεφαλής της παράταξης Σπύρο Ριζόπουλο να τονίζει ότι η ευόδωση του εγχειρήματος σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και μια αναβαπτισμένη πορεία στον δρόμο για τις εκλογές του 2023, δίνοντας στον ίδιο ισχυρή λαϊκή εντολή να διεκδικήσει την περιφέρεια Ηπείρου σε τρία χρόνια. «Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα, νοιώθω πολύ όμορφα μετά από την τεράστια επιτυχία μας ως παράταξη να οργανώσουμε επιτυχώς τις διαδικασίες μας. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που πετύχαμε για μια αυτοδιοικητική παράταξη σε μία τέτοια εποχή», σημείωσε.
Αναφερόμενος στη διαδικασία, τόνισε πως αναγνώρισε το ρίσκο του στόχου των 300 μελών κάποια στιγμή πριν από καιρό, ωστόσο αυτός ο στόχος ξεπεράστηκε κατά πολύ και οι εγγραφές μελών θα συνεχιστούν ως τις εκλογές. «Από τη στιγμή που αποφάσισα να διεκδικήσω εκ νέου την περιφέρεια Ηπείρου το 2023, αυτό έπρεπε να γίνει σωστά, με λαϊκή εντολή και πολλές εγγραφές, με μεγάλη εισροή νέων ανθρώπων που γράφτηκαν. Με ξάφνιασε το γεγονός ότι όλη αυτή η διαδικασία έγινε με φοβερά τεχνοκρατικό τρόπο από μια παράταξη που δεν το είχε ξανακάνει και που δεν ανήκει σε κόμμα. Είναι το πρώτο βήμα, δεν είναι το τελικό βήμα. Στη μεσοπρόθεσμη στρατηγική μας από τις διακοπές και μετά, η πορεία θα είναι εξίσου σημαντική με το πρώτο βήμα», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.
Ο εκλεγείς συντονιστής της παράταξης Μιχάλης Νάτσης υπογράμμισε την απόλυτη επιτυχία με την οποία διεξήχθησαν οι διαδικασίες και ανακοίνωσε πως μετά από τις εκλογικές διαδικασίες τα εγγεγραμμένα μέλη των «Οριζόντων Ηπείρου» ανέρχονται στα 625 και από αυτά στις εκλογές ψήφισαν τα 489. «Αυτή η πορεία είχε και πολλές δυσκολίες και πολλές αμφισβητήσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες ή από ανθρώπους που θέλουν να λένε ότι επιτελούν το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Σήμερα όλες αυτές οι “Κασσάνδρες” διαψεύδονται», ανέφερε
Τέλος, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρης Παππάς ανέφερε πως οι εκλογές διεξήχθησαν υποδειγματικά, με βάση το τυπικό των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως σημείωσε, η παράταξη στις εκλογές υπήρξε αρραγής και δεν υπήρξε ούτε ένα λευκό ούτε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο στις τέσσερις κάλπες.
Στην Περιφερειακή Πολιτική Επιτροπή της παράταξης εξελέγησαν από την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων οι Ελένη Κίτσιου, Αλέξανδρος Νικολάου, Δημήτρης Παππάς, Φίλιππος Παππάς, Κλέανδρος Παπαδόπουλος και Σπυρίδων Υφαντής, από την Π.Ε. Άρτας οι Δημήτρης Βασιλάκης, Αποστόλης Τυρολόγος, Ιωάννης Ντάλας και Λάμπρος Τσιρογιάννης, από την Π.Ε. Θεσπρωτίας οι Μαγδαληνή Τάτση και Δονάτος Σοφίας, και από την Π.Ε. Πρέβεζας οι Γεράσιμος Πασχόδημας, Δημήτρης- Ηλίας Κώτσης και Χριστίνα Κούκια.
Στην Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Θεοδόσιος Παγωτός, Σόφη Βλασίου και Βαρβάρα Αποστόλου.

Σχετικά άρθρα

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος