ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα μνημόνιο για την στήριξη των επαγγελματιών

Ένα διαφορετικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η διοικούσε επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ιωαννίνων «Σχεδία», στοχεύοντας στην πολύπλευρη στήριξη των επαγγελματιών.

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των μελών – επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά και των εργαζομένων τους, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο, λόγω των επιχειρηματικών και άλλων  προβλημάτων που προκύπτουν και  λόγω της οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε  ως συνέπεια της πανδημίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Στέφανου Τζιμογιάννη, παρουσία μελών των δύο διοικήσεων.

«Το έργο της Σχεδίας είναι γνωστό και ελπίζω αυτή η κοινή πράξη να δώσει το μήνυμα ότι όταν κοινωνία είναι ενωμένη, τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Δημητρίου.

Ο κ. Τζιμογιάννης, που είχε και την ιδέα για αυτή τη συνεργασία, ορμώμενος από ένα προσωπικό του βίωμα, όπως ανέφερε, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την αποδοχή και υπογράμμισε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι επαγγελματίες λόγω των οικονομικών καταστάσεων, που δημιουργούν φόβο, άγχος και αβεβαιότητα.

«Η ωφελιμότητα, η παρουσία και ο ρόλος μας εξαρτώνται από τέτοιες πρωτοβουλίες και δοκιμάζονται σε περιόδους κρίσης», σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτή είναι η αρχή για περαιτέρω συνεργασία.

Στο πλαίσιο του μνημονίου, όσοι επαγγελματίες το επιθυμούν μπορούν να λαμβάνουν εξειδικευμένη ψυχο-κοινωνική στήριξη από τα στελέχη του Κέντρου και για την μεταξύ τους επικοινωνία θα δημιουργηθούν μια διαδικτυακή πλατφόρμα και μια ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των δύο φορέων, όλη η διαδικασία και τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων προστατεύονται με βάση του Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά άρθρα

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Πωγωνίου και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Βήμα για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων η παρουσία στη ΔΕΘ