ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα καταστήματα του ΕΛΓΑ απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική για την αγροτοκτηνοτροφία πραγματοποίησε σε ολόκληρη τη χώρα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, στο πλαίσιο της εβδομάδας αγωνιστικής δράσης.

Στα Γιάννενα η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού στα Καρδαμίτσια, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου και τους εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων από ολόκληρη την Ήπειρο να αναρτούν πανό και να επιδίδουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πρέβεζας, ο ΑγροτοκτηνοτροφικόςΣύλλογος και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας.

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και αμπελουργοί οπρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Άρτας ο Βαγγέλης Μπέτσας, ο πρόεδρος του ΑγροτοκτηνοτροφικούΣυλλόγου Ζίτσας Κώστας Κατσάνος, ο πρόεδρος του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας Ηλίας Αγόρος και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ο Θανάσης Κονταξής.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης, μεταξύ άλλων, είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) που υπάρχει ή θα προκύψει πρόβλημα μέχρι τέλους του χρόνου, κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, η καταβολή όλων των εκκρεμών αποζημιώσεων του 2019, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις και άμεση πρόσληψη των απαιτούμενων κτηνιάτρων του Δημοσίου.

Επίσης, ζητούν την απαλλαγή των αγροτών από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση, μείωση κόστους παραγωγής και καθιέρωση κατώτατων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Σχετικά άρθρα

Να μπει τέλος στα «εντέλλεσθε» ζητά η ΕΙΝΗ

Αποστόλης Τζελέτας

Ξανά σε κινητοποιήσεις οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί

«Ζήτημα επιβίωσης για τους αγρότες οι μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος»