ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Καλπάκι– Κόνιτσα

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 33,6 εκ. ευρώ, σκοπεύει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να χρηματοδοτηθεί ο οδικός άξονας Καλπάκι– Κόνιτσα, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Κώστα Καραμανλή, σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλογιάννη.

Όπως κάνει γνωστό ο υπουργός, το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι– Κόνιτσα και του Κτηματολογίου έχει κατατεθεί, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης η υπολειπόμενη Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων για μια γέφυρα μήκους 220 μέτρων.
Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει της οριστικής μελέτης, είναι 33,6 εκ. ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων και την παραλαβή της σύμβασης, το υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εξασφάλισης πόρων, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Μετά και την απάντηση του υπουργού, ο κ. Καλογιάννης σημειώνει τη σημασία του έργου, αλλά και τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε. «Οκτώ χρόνια μετά την έγκριση διάθεσης πίστωσης 2.000.000 ευρώ από το τότε υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι – Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης, το έργο βρίσκεται επιτέλους στην τελική φάση ωρίμανσής του. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος την πενταετία 2015 – 2019, όμως με την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης της νέας γέφυρας στον ποταμό Βοϊδομάτη, το έργο θα παραληφθεί και θα ξεκινήσει η αναζήτηση των αναγκαίων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του. Ένα έργο που θα δώσει νέες προοπτικές στους δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

«Καμπανάκι» με διπλή ανάγνωση για το Πάρκο Τεχνολογίας

«Έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο»

Γεωργία Χαλάτση

Έβαλε τέλος στα σενάρια για Δήμο και Περιφέρεια