ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αιματηρή συμπλοκή με τέσσερις τραυματίες στον καταυλισμό Ρομά της ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας

Τις διαφορές τους με τα όπλα επέλεξαν να λύσουν δύο ομάδες Ρομά στον καταυλισμό που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από φραστικό επεισόδιο, τέσσερα άτομα με κυνηγετικά όπλα άρχισαν να πυροβολούν κατ’ επανάληψη εναντίον άλλων τεσσάρων ατόμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από τα σκάγια ένα ζευγάρι Ρομά, μία 10χρονη και ένας 12χρονος.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου και παρέμειναν για νοσηλεία.
Για την ένοπλη επίθεση και τον τραυματισμό των τεσσάρων ατόμων συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ένας από τους τέσσερις δράστες, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.Oι υπόλοιποι τρεις δράστες, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, διαφεύγουν και αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς εκτιμάται πως έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιον άλλο καταυλισμό.
Σήμερα το πρωί στον καταυλισμό έγιναν κατ’ οίκον έρευνες παρουσία Εισαγγελέα, ενώ ερευνήθηκε και ο χώρος της συμπλοκής, απ’ όπου περισυνελέγησαν 24 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.

Σχετικά άρθρα

«Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στις προβολές της «Εξαύδα»

Συνεχίζονται οι δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά

Δράσεις ενημέρωσης κατά της σχολικής διαρροής