ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

“Εισβολή” χειμάρρου στη Μεγάλη Γότιστα (βίντεο)

Από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες την Τετάρτη στη Μεγάλη Γότιστα, όταν τα νερά ενός ορμητικού χειμάρρου κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους του χωριού και παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στον διάβα τους.

Η τρίωρη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, καθώς, πέρα από τα ορμητικά νερά, αποκολλήθηκαν και βράχοι. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στο οδικό δίκτυο τόσο μέσα στη Μεγάλη Γότιστα, που κυριολεκτικά διαλύθηκε ο δρόμος με το νερό να ξηλώνει τον ασφαλτοτάπητα, όσο και στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό και σε αγροτική οδοποιία. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και στη Μικρή Γότιστα.
Κάτοικοι του χωριού χαρακτηρίζουν πρωτοφανή την εικόνα που αντίκρισαν, καθώς ακόμη και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δε θυμούνται ποτέ στο παρελθόν τους δρόμους του χωριού να μετατρέπονται σε ένα ορμητικό ποτάμι.

Χθες στο χωριό !!!!

Gepostet von Katerina Kontogiorgh am Donnerstag, 11. Juni 2020

Ήδη έγιναν οι πρώτες παρεμβάσεις με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Μετσόβου για την απομάκρυνση φερτών υλικών και την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων, ωστόσο θα απαιτηθεί χρόνος και χρήμα για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας και ο αντιδήμαρχος Κ. Τασιούλας, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» Σπύρος Βασιλείου, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Την πρόθεσή του να συνδράμει εξέφρασε στον δήμαρχο Μετσόβου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης Ηλίας Γιάτσιος, ο οποίος θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Εκτός «Συμμαχίας Προόδου» έθεσε εαυτόν ο Σπ. Βασιλείου

Με μηνύματα ενότητας και συνεργασίας η ορκωμοσία