ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Επικοινωνιακό παιχνίδι και μπίζνες» κάνει η κυβέρνηση

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αιχμή τα εργασιακά και τις προσλήψεις στη δημόσια υγεία, αλλά και την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας τους κορωνοϊού, άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής εργατικών θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και του προσυνεδριακού διαλόγου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αρβανίτης επισκέφθηκε το πρωί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου είχε συνάντηση με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και με τον Σύλλογος Εργαζομένων, διαπιστώνοντας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση, παρά τις προσλήψεις που εξήγγειλε για το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν προχώρησε παρά μόνο σε συμβάσεις και όχι στο σύνολο των νοσοκομείων, αλλά και επαναφέρει στη συζήτηση τη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

«Η κυβέρνηση κάνει ένα, ενοχλητικό πλέον,επικοινωνιακό παιχνίδι που συγκρούεται με τις πραγματικές ανάγκες», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απέδωσε πλήρη αποτυχία στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, δαπανώντας τα λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.«Θα λέγαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη εταιρία Μητσοτάκη, γιατί από την πρώτη ημέρα η αίσθηση που πήραμε ήταν μπίζνες», ανάφερε, σημειώνοντας το θέμα με τα voucher για τους επιστημονικούς κλάδους, ενώ πρόσθεσε πως σε πολύ μικρό διάστημα έχουν γίνει οι περισσότερες απευθείας αναθέσεις εδώ και 15 χρόνια.

Ο κ. Αρβανίτης υπεραμύνθηκε του εμπροσθοβαρούς προγράμματος οικονομικής στήριξης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «Μένουμε όρθιοι», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα κονδύλια για την αντιμετώπισης της κρίσης που αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα πρέπει να δούμε τους όρους που θα έρθουν τα χρήματα, γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Να είμαστε προετοιμασμένοι να μη φορτωθούμε άλλο ένα μνημόνιο, δηλαδή μια κρίση που θα την πληρώσουν και πάλι τα λαϊκά στρώματα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Αρβανίτης σημείωσε πως το κόμμα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου πρέπει να εξεταστεί η ήττα στις Ευρωεκλογές, όπως και τι είναι αυτό που οδήγησε ένα κομμάτι του πληθυσμού «σε συντηρητικούς δρόμους».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Γιάννενα ο κ. Αρβανίτης είχε χθες συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και με τη Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο θα συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα τον νέο περιβαλλοντικό νόμο, που διοργανώνουν οι Φορείς Διαχείρισης της Παμβώτιδας και του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων από κοινού με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με φορείς εργαζομένων και θα ακολουθήσει το απόγευμα περιοδεία στην πόλη με τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, τους πρώην βουλευτές Χρήστο Μαντά και Γιάννη Στέφο και μέλη της Νομαρχιακής.

Το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί με τη δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» στα γραφεία της και το απόγευμα θα επισκεφθεί την Κόνιτσα και τα Δολιανά, που φιλοξενούν πρόσφυγες, συνοδευόμενος από την πρώην πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αλλαγή σελίδας, με πολλές μάχες μπροστά

«Ήρθα για να μείνω», δηλώνει ο Στ. Κασσελάκης

«Αρχηγική εμφάνιση» με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο