Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο τον Μάιο στην Ήπειρο

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο δε σημειώθηκε τον Μάιο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, σε αντίθεση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, όταν είχαν καταγραφεί δύο θανατηφόρα με ισάριθμους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Επίσης, δεν υπήρξε κανένα τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό (όπως και το 2019), ενώ καταγράφηκαν πέντε τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό, ένα περισσότερο σε σχέση με τον περσινό Μάιο, ωστόσο υπήρξαν έξι ελαφρά τραυματίες έναντι οκτώ το 2019.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η παραβίαση προτεραιότητας και λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Η εικόνα των παραβάσεων

Συνολικά 4.240 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του, βεβαιώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Μάιο.
Για υπερβολική ταχύτητα βεβαιώθηκαν 629 παραβάσεις, για μη χρήση κράνους 236, για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας 115, για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση 107, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) 40, για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 39, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 23, για αντικανονικό προσπέρασμα 14, για φθαρμένα ελαστικά δέκα και για αντικανονικούς ελιγμούς οκτώ. Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 591 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Σαν τρελό μίνι βαν… (φωτορεπορτάζ)

Δρόμος «καρμανιόλα» η συνέχεια της Ακτής Μιαούλη

Αύξηση τροχαίων τον Μάιο, αλλά μόνο με ελαφρά τραυματίες