ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς το παρόν διαγωνισμός φωτογραφίας για μαθητές

Διαγωνισμό φωτογραφίας για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει ο δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως έχει οριστεί η 5η Ιουνίου.

Σκοπός του διαγωνισμού με θέμα «Η πόλη που δεν ξέρουμε», είναι η κινητοποίηση και συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε πιο βιώσιμα μοντέλα τρόπου ζωής, μέσω της φωτογραφίας.
Τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης Βασίλης Βλέτσας, υπογραμμίζοντας ότι οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία δεν επέτρεψαν την υλοποίηση δράσεων, που είχαν προγραμματιστεί το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο του μητρώου περιβαλλοντικών οργανώσεων. Μεταξύ αυτών και μια μεγάλη δράση καθαρισμού στην παραλίμνια περιοχή με τη συμμετοχή όλων οργανώσεων, η οποία ήταν να γίνει τον Απρίλιο, αλλά προγραμματίζεται για τα μέσα Ιουλίου, εφόσον πάντα οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό φωτογραφίας, ο κ. Βλέτσας ανέφερε ότι οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν γωνιές και τοπία των Ιωαννίνων που σχετίζονται με το περιβάλλον και δεν είναι ευρέως γνωστά, με στόχο να παρουσιάσουν μια διαφορετική πόλη. «Μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά, μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείς, μια πόλη που αξίζει να ζεις! Όσοι λοιπόν ψάχνουν ευκαιρία να δημιουργήσουν, μπορούν να συμμετέχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι τρόποι συμμετοχής είναι απλοί. Οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν μέσω του κινητού ή του φωτογραφικού φακού μια φωτογραφία της πόλης που δεν ξέρουμε, και στη συνέχεια να τυπώσουν τη φωτογραφία και να την αποστείλουν μαζί με τα στοιχεία τους στη διεύθυνση: Δημαρχείο Ιωαννίνων, Πλατεία Δημοκρατίας 5, Ιωάννινα, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Φωτογραφίας». Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που θα συσταθεί, και θα βραβευτεί η καλύτερη. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Αυγούστου και το βραβείο θα είναι μια φωτογραφική μηχανή. Ο τυχερός θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού, ενώ όλες οι φωτογραφίες που θα αποστείλουν οι μαθητές, θα περιλαμβάνονται σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Το ομορφότερο μπαλκόνι

Εκτός από τον διαγωνισμό φωτογραφίας που απευθύνεται σε μαθητές, στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Βλέτσας, είναι και η κινητοποίηση των ενηλίκων, που αγαπούν τα φυτά. Και αυτό θα γίνει μέσα από έναν διαγωνισμό για το ομορφότερο μπαλκόνι.
«Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε ξανά χώρους των σπιτιών μας, που δεν είχαμε χρόνο να ανακαλύψουμε, και να απολαύσουμε δημιουργικές στιγμές. Όπως τα μπαλκόνια μας, τα οποία άλλαξαν όψη, γέμισαν χρώματα και αρώματα», τόνισε, καλώντας τους πολίτες μας να προετοιμαστούν από τώρα για να δημιουργήσουν το ομορφότερο μπαλκόνι, το οποίο θα βραβευτεί την άνοιξη του 2021, με αφορμή και πάλι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Όπως εξήγησε, η προαναγγελία αυτού του διαγωνισμού έχει να κάνει με το ότι η μεταμόρφωση ενός μπαλκονιού απαιτεί χρόνο.

Σχετικά άρθρα

Ένας πρότυπος ελαιώνας δημιουργείται στην Ηλιόκαλη

Με πηγή έμπνευσης τα «Γυάλινα Γιάννενα» του Μιχάλη Γκανά

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας ο Δήμος Ιωαννιτών