ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πειραματισμών συνέχεια με την «πεζοδρόμηση» της παραλιμνίου

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστεί η «πεζοδρόμηση» στην παραλίμνια περιοχή, σύμφωνα με απόφαση του δήμου Ιωαννιτών, που εκτιμά ότι το μέτρο έχει αγκαλιαστεί από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Παράλληλα, όμως, συνεχίζονται και οι πειραματισμοί, καθώς, με βάση τα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου και μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου επέρχονται αλλαγές όσον αφορά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και όσον αφορά τους δρόμους. «Σκοπός, άλλωστε, του μέτρου είναι να αποδοθεί χώρος στους πολίτες, ώστε να κινούνται με άνεση και ασφάλεια αλλά και να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακός φόρτος σε ορισμένους οδικούς άξονες», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ και όχι έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα όπως σήμερα.
Σε ό,τι αφορά τους δρόμους, αποφασίστηκε να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία η αρχή της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου, έως την πύλη του Κάστρου απέναντι από τα καραβάκια, προκειμένου να διευκολύνεται η είσοδος των κατοίκων του Κάστρου. Με την προηγούμενη απόφαση επιτρεπόταν μόνο η κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, προς την πλατεία Μαβίλη, προκειμένου να είναι δυνατή η έξοδος των οχημάτων από το Κάστρο. Κατά συνέπεια, οχήματα δε θα κυκλοφορούν από την πύλη στα καραβάκια έως τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι της πύλης εισόδου του Κάστρου, που είναι προς την περιοχή της Σκάλας.
Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το ότι θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Κάρολου Παπούλια (Ακτή Μιαούλη), με κατεύθυνση από την οδό Βογιάνου έως τη διασταύρωση με την οδό Γαριβάλδη. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων είχε ισχύσει στην Ακτή Μιαούλη και την περίοδο των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, αλλά τότε ήταν καθολική, καθώς αφορούσε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Τώρα, αυτό δε γίνεται, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα «απεγκλωβισμού» όσων βρίσκουν «τοίχο» στη Γαριβάλδη, αλλά και για να εξυπηρετούνται τα ξενοδοχεία και οι κάτοικοι της περιοχής, αν και υπάρχει και η λύση της λεωφόρου Γεννηματά.
Κατά τα άλλα, διατηρούνται η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Γαριβάλδη με κατεύθυνση από την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Γιοσέφ Ελιγιά και στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού έμπροσθεν της πλατείας Μαβίλη, με κατεύθυνση από την οδό Ευαγγελίδη έως τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως και η απαγόρευση της αριστερής στροφής στην έξοδο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΕ/ΤΗ – Έμμεση διαφωνία με τις αποσπασματικές προτάσεις για την παραλίμνια περιοχή

Η ταλαιπωρία πρόσκαιρη, τα έργα… μόνιμα

Ηπειρωτικός Αγών

Επανέρχεται ο Στ. Καλογιάννης για την αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ ΑΕ στην παραλίμνια περιοχή