ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υψηλοί τόνοι και προσωπικές επιθέσεις

Σε υψηλούς τόνους, ακόμη και από μακριά, με αντιπαραθέσεις που έφτασαν και σε προσωπικές επιθέσεις, κινήθηκε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι αντιπαραθέσεις υπήρξαν μεταξύ του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, με τον επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρο Ριζόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Στάθη Νάνο, με αφορμή τις αιτιάσεις του τελευταίου για ανεπαρκή διαχείριση της κρίσης τουκορωνοϊού.

Ο κ. Νάνος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τριών αντιπεριφερειαρχών, καταλογίζοντάς τους μάλιστα και ευθύνη για το «πλήγμα» που δέχθηκε επιχείρηση της Άρτας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού και στην οποία ο ίδιος εργάζεται ως γιατρός εργασίας.

Απαντώντας ο κ. Ψαθάς, σημείωσε αντίθετα πως ένα από τα μελανά σημεία της διαδικασίας διαχείρισης του ζητήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Άρτας ήταν η έλλειψη συνεργασίας με τον γιατρό εργασίας της επιχείρησης, τον οποίο κατηγόρησε για «πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του».

Όπως ήταν φυσικό η αντιπαράθεση δεν άφησε εκτός τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων, τους κ.κ. Καχριμάνη και Ριζόπουλο, οι οποίοι επιτέθηκαν προσωπικά ο ένας στον άλλο.«Εγώ δεν είμαι υπάλληλος καμίας τυροκομικής επιχείρησης και δεν μπορεί κάποιοι που έπαιζαν με τέτοια θέματα εδώ στην Ήπειρο, να μας κάνουν και υποδείξεις», ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Καχριμάνης. «Δεν είμαστε υπάλληλοι κύριοι, άλλοι ζουν από το δημόσιο», ανταπάντησε, μεταξύ άλλων επίσης ο κ. Ριζόπουλος, λίγο πριν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου προειδοποιήσει με διακοπή της συνεδρίασης.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα