ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντί για προσλήψεις… απολύσεις στον τομέα Καθαριότητας του ΠΓΝΙ

Την απόλυτη εναντίωσή του στις απολύσεις 17 εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς το Α.Σ.Ε.Π. έκρινε μη επαρκή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι., ο οποίος έχει προκηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 28 Μαΐου, από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου.

«Το προσωπικό αυτό προσφέρει με αυταπάρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς να καρπώνεται τα εργασιακά δικαιώματα που του αντιστοιχούν, το σημαντικό έργο της καθαριότητας στο νοσοκομείο μας. Κάθε ένας από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα είναι πολύτιμος, έχει προσφέρει σημαντικό έργο έχει στηρίξει ουσιαστικά την λειτουργία του Π.Γ.Ν.Ι. Για τον λόγο αυτό κανείς εργαζόμενος στην καθαριότητα δεν περισσεύει. Όλοι είναι απαραίτητοι στην κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του Π.Γ.Ν.Ι. σε υπηρεσίες καθαριότητας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι ζητά τη μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος της καθαριότητας με νέες θέσεις τακτικού προσωπικού στον Οργανισμό του νοσοκομείου και εκφράζει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας με την ανάθεσή τους σε εργολάβους και ιδιωτικά συνεργεία. Ειδικότερα σε σχέση με όσους εργάζονται σήμερα, ζητά την επίσπευση τροπολογίας για παράταση των Ι.Δ.Ο.Χ. συμβάσεων του υπηρετούντος προσωπικού μέχρι την 30/11/2020, την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου για όλο το προσωπικό Καθαριότητας και την αυξημένη μοριοδότηση σε κάθε είδους προκήρυξη, όπως ακριβώς γίνεται με τις κατηγορίες ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.
Αποτέλεσμα της πίεσης των 17 καθαριστριών και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει την προκήρυξη στάσης εργασίας η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΠΓΝΙ, προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι και συνέπεια του εγκλωβισμού της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων σε ψεύτικες υποσχέσεις για λύσεις μέσω παρασκηνιακών πολιτικών συνεννοήσεων.
«Σήμερα στο ΠΓΝΙ έχουν εγκριθεί από το υπουργείο μόνο 12 από τις 50 καθαρίστριες που ζήτησε πριν την έναρξη της πανδημίας το ΠΓΝΙ για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Με τις νέες απολύσεις έμπειρου προσωπικού, η υποστελέχωση γίνεται τραγική. Τον Νοέμβριο λήγουν οι συμβάσεις 30 έμπειρων επικουρικών νοσηλευτών. Η κυβέρνηση υπόσχεται μονιμοποίηση μόνο 2000 νοσηλευτών που προσλήφθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Γιατί όχι όλων των υπολοίπων επικουρικών και συμβασιούχων ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, όλων των ειδικοτήτων, την στιγμή που όλοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία;», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος