ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιμένει το υπουργείο, επιμένουν και οι εκπαιδευτικοί

Στην πράξη όπως όλα δείχνουν θα κριθεί η εφαρμογή της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, αφού το υπουργείο δε φαίνεται να κάνει βήμα πίσω, όπως ούτε και στο θέμα του πολυνομοσχεδίου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών και όχι μόνο.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται αλλαγές σε συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, όπως αυτή που αφορά το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ ή τα Πρότυπα σχολεία, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, με μικρότερη ωστόσο συμμετοχή, γεγονός που έχει να κάνει και με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ως αιτήματα παραμένουν η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, η λήψη άμεσα ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία και η αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης είχε προκηρυχθεί και τρίωρη στάση εργασίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε ξανά έξω από την Ακαδημία, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στην αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν τον αγώνα, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανάς, βαθμίδα η οποία αναμένει και τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στα σχολεία, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης, αλλά και εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ο Θανάσης Μαχτσίρας.

Και η σημερινή κινητοποίηση έγινε με την στήριξητου Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου, της Ένωσης Γονέων Μαθητών και φοιτητικών συλλόγων.

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω από 800 μαθητές έμειναν σπίτι στην Ήπειρο

Απεργία και πορεία από τα παλιά

Με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Γεωργία Χαλάτση