ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανοιχτοί για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι της Δωδώνης και του Ιτς Καλέ

Ανοιχτοί για το κοινό είναι και πάλι, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης και ο υπαίθριος χώρος της Ακρόπολης Ιτς Καλέ στο Κάστρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καθώς και τα πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έθεσε από σήμερα Δευτέρα ξανά σε λειτουργία τους δύο χώρους, με τις απαραίτητες κατά περίπτωση προσαρμογές και προβλέψεις, και επισημαίνει ότι «η συνεργασία όλων αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ομαλή επαναλειτουργία τους κάτω από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας του COVID-19 που βιώνονται παγκοσμίως».
Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με μέγιστο αριθμό επισκεπτών (ταυτόχρονης παρουσίας) τους 120. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510-82287.
Η ακρόπολη του Ιτς Καλέ στο Κάστρο λειτουργεί από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ, ενώ ισχύουν οι προβλεπόμενες πρόνοιες περί εν γένει χρήσης δημόσιων υπαίθριων χώρων. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651039580/25589.

Σχετικά άρθρα

«Παράθυρο» χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για Μεντρεσέ και Βιβλιοθήκη

Πολύτιμη γνώση για το Βουλευτήριο της αρχαίας Δωδώνης

Τα ωκύπτερα στο μετάλλιο του Ioannina Lake Run 2023