ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Drones, περιπολίες και συστάσεις για το πρώτο “τεστ”

Οι αυξημένες θερμοκρασίες που αναμένονται το Σαββατοκύριακο θα δοκιμάσουν και τον αντιπυρικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ήπειρο, που βρίσκεται σε επιφυλακή, δεδομένου πως η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Το πρώτο τεστ, όπως χαρακτήρισε το επόμενο 48ωρο, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παχίδης, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά των πολιτών, που εφόσον επιλέξουν να κάνουν εργασίες στην υπαιθρο θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα, για την επιτήρηση της Ηπείρου και ιδιαίτερα στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, η Πυροσβεστική θα έχει στην διάθεσή της δύο drones, που χορήγησε η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου.Από εκεί και πέρα 30 οχήματα θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα κάνουν περιπολίες προκειμένου να υπάρξει άμεση επέμβαση αν χρειαστεί.

«Είναι το πρώτο θερμό κύμα και έρχεται λίγο νωρίς, με υψηλή θερμοκρασία  και χαμηλή υγρασία. Γι’ αυτό καλώ τους πολίτες, να προσέξουν αν κάνουν εξωτερικές εργασίες. Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, να υπάρχει προσοχή και μέτρα ασφαλείας. Είναι το πρώτο τεστ και έχουμε προβληματισμό, αλλά ελπίζω ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα», σημείωσε ο κ. Παχίδης και ευχαρίστησε την Πολιτική Προστασία για τη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Ισχυρές συστάσεις στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Αδυναμία ανταπόκρισης στο πλήθος των υποχρεώσεων