ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στο υπουργείο Παιδείας

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές του επόμενου μήνα, εν μέσω βέβαια διαμαρτυριών και από την εκπαιδευτική κοινότητα, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Ιωαννίνων και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη επέκρινε την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να καταθέσει εν μέσω πανδημίας το πολυνομοσχέδιο, που επιφέρει πλείστες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά και την ψήφιση της τροπολογίας για τη χρήση καμερών, με στόχο την αναμετάδοση του μαθήματος.

«Πολλά μπορεί να πει κανείς για να εξηγήσει γιατί όλοι ζητούμε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου», σημείωσε η κ. Τζούφη μετά τις επισκέψεις που είχε σε λύκεια της πόλης και τη συνάντησή της με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κ. Καμπουράκη, ενώ εστίασε ακόμη στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, καθώς και στο ηλικιακό όριο των 17 ετών για τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ.

«Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και υπάρχουν πιθανώς και άλλες φωνές από αντιπολίτευση προς αυτή την κατεύθυνση, διότι ξέρουμε ότι η Βουλή δεν έχει επανέλθει στην κανονική της λειτουργία και κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συζητούνται τέτοια σημαντικά νομοσχέδια και ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπου η κοινωνία έχει να διαχειριστεί τον φόβο και την ανησυχία για τον ιό, αλλά και για την οικονομική καταστροφή, που είναι μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προετοιμασία για τη νέα χρονιά

Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει τη διαφωνία της με την επαναλειτουργία των σχολείων για ελάχιστες ημέρες πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς, καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το διάστημα αυτό για την προετοιμασία των σχολείων ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας και προστασίας της υγείας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενόψει και του πιθανού δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Μάλιστα, η κ. Τζούφη επικαλούμενη τον μικρό αριθμό των μαθητών της τρίτης λυκείου που προσέρχονται στο σχολείο, πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, σημείωσε πως η επιλογή της επαναλειτουργίας των σχολείων δε δικαιώνει την κυβέρνηση.

«Βεβαίως να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους», σημείωσε, ενώ επεσήμανε πως η δυνατότητα που έδωσε το υπουργείο Παιδείας ώστε με μια απλή βεβαίωση του γονέα να μπορούν να απουσιάζουν οι μαθητές, θα οδηγήσει και σε χαμηλή προσέλευση των μαθητών των υπολοίπων τάξεων στην δεύτερη φάση της επανεκκίνησης, την ερχόμενη Δευτέρα.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κανονικότητα στη λειτουργία των σχολείων. Το μόνο που έπρεπε να γίνει είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις και η προετοιμασία της επόμενης χρονιάς», σημείωσε, προσθέτοντας πως εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων προστασίας, θα χρειαστούν περισσότερες σχολικές αίθουσες.

«Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και τις υγειονομικές υπηρεσίες και με τους φορείς εκπαίδευσης ώστε να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος του καλοκαιριού προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει», σημείωσε η κ. Τζούφη.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας