ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πλεονεκτήματα των ΣΕΑ έναντι των ΣΔΙΤ βλέπει ο Αλ. Καχριμάνης

Τη δική του απάντηση για την επιλογή της μεθόδου Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης έναντι της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού στον δήμο Ιωαννιτών, έδωσε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης,

Ερωτηθείς σχετικά για την επιλογή αυτή, ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε πως ουσιαστικά οι δύο μέθοδοι δεν έχουν διαφορές σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αφού αφορούν την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο η μέθοδος ΣΕΑ δεν απαιτεί την καθυστέρηση που δημιουργεί η έγκριση του έργου μέσω της Διϋπουργικής Επιτροπής. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρώτη προκήρυξη που έκανε η περιφέρεια Ηπείρου για το δικό της έργο ενεργειακής αναβάθμισης, σημειώνοντας πως υπήρχαν τότε προβλήματα, γι’ αυτό και δόθηκε παράταση στον διαγωνισμό.
«Είναι ένας ανοιχτός διαγωνισμός ποιος θα το αναλάβει και την κατασκευή και τη συντήρηση, για πόσα χρόνια και τι κέρδος θα έχουμε τελικά», σημείωσε, προσθέτοντας πως προσωπικά θεωρεί ότι και εκείνος ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει με ΣΕΑ, προκειμένου να μην έχει καθυστερήσεις.
«Εγώ πιστεύω τώρα θα έχουμε τέσσερις έως έξι εταιρίες που θα έρθουν στον διαγωνισμό», ανέφερε και επανέλαβε ότι οι δύο μέθοδοι δεν έχουν ουσιαστικά διαφορά, όταν δεν απαιτείται χρηματοδότηση από την πολιτεία, όπως συμβαίνει με τα έργα ενεργειακής απόδοσης.
«Δεν είναι δικιά μας νομοθεσία που ανακαλύψαμε εμείς. Η επιτυχία του διαγωνισμού θα φανεί στις συμμετοχές. Αν έρθει μια εταιρία και οι άλλες είναι παραπονούμενες, όπως είχαμε πάθει τότε και δώσαμε παράταση, πάει να πει ότι κάτι δεν έγινε καλά», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας