ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Data room για περισσότερα στοιχεία και επικοινωνιακή αντεπίθεση

Πρόφαση για νέα καθυστέρηση, που μπορεί να οδηγήσει στη ματαίωση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή την πρόταση για μία άλλη διαδικασία που καταθέτουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, απαντώντας ουσιαστικά στις χθεσινές ανακοινώσεις της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα» και «Ιωάννινα_2023».

Απάντηση, όμως, δίνει και ως προς τα περί ανεπαρκών στοιχείων, αναφέροντας πως και στοιχεία επιπλέον δόθηκαν και χρόνος για να μελετηθούν. Προκειμένου, ωστόσο, να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση, κάνει γνωστό ότι, κατόπιν σχετικού αιτήματος προς την περιφέρεια Ηπείρου, που είναι ο νόμιμος κάτοχος του συνόλου των μελετών και παραμέτρων του έργου, από αύριο Πέμπτη θα λειτουργεί data room σε ειδικό χώρο, στο κεντρικό κτίριο της περιφέρειας, όπου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων θα έχουν την δυνατότητα να δουν το σύνολο των φακέλων και να κάνουν σχετικά ερωτήματα στους υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι για τον σκοπό αυτό.
«Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εγείρουν αντιδράσεις, η κάθε μια για διαφορετικούς λόγους. Ζήτησαν περισσότερα στοιχεία. Τους δόθηκαν. Ζητήθηκε χρόνος να τα μελετήσουν. Τους δόθηκε. Τώρα άλλοι δεν τα θεωρούν επαρκή και άλλοι προτείνουν μία εντελώς διαφορετική διαδικασία», αναφέρει η δημοτική αρχή.
Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει κεντρικό της στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του οδικού φωτισμού και δηλώνει πως επιλογή της είναι το έργο να καλύψει όλη την έκταση του δήμου, από το κέντρο της πόλης μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό, καθώς και το κόστος του έργου και η συντήρησή του για τα επόμενα χρόνια να μην επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τους δημότες.
«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του δήμου με την περιφέρεια Ηπείρου εγγυάται την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ταχύτατους χρόνους, καθώς ήδη έχουν ωριμάσει παρόμοια έργα τόσο στην περιφέρεια όσο και σε άλλους δήμους της Ηπείρου.
Η διαδικασία αυτή δεν επιφέρει κανένα κόστος για τον δήμο Ιωαννιτών. Δίνει την δυνατότητα άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων. Εγγυάται την κατασκευή ενός μεγάλου ενεργειακού έργου με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς και την συντήρησή του για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, χωρίς επίσης κανένα κόστος για το δημότη», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις

Ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών κτιρίων στον Δήμο Πωγωνίου

Ξεκίνησε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στο ΠΓΝΙ

Γεωργία Χαλάτση