ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μέσω τηλεκπαίδευσης η συνέχεια των μαθημάτων στα φροντιστήρια των Ιωαννίνων

Την απόφαση για συνέχιση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ειδικά για την πολύ ευαίσθητη ομάδα των μαθητών της Γ΄ λυκείου, έλαβε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων.

Μάλιστα, διατυπώνεται παράκληση και προς τα φροντιστήρια που δεν ανήκουν στον σύλλογο, να τηρήσουν την ίδια στάση και να αποφύγουν κάθε πιθανό ή απίθανο ρίσκο, διασφαλίζοντας την υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των πολιτών γενικότερα.
Η σχετική απόφαση έρχεται σε συνέχεια ανάλογης απόφασης που έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία (230 υπέρ 4 κατά) γενική συνέλευση αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη την προάσπιση και διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τη στάση υπευθυνότητας που πρέπει να έχουν ως εκπαιδευτικοί φροντιστές, τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΓΕ.Λ. και τα ΕΠΑ.Λ., από τις οποίες κανένας μαθητής δεν πρέπει να λείψει γιατί νόσησε ή γιατί πρέπει να τεθεί σε κατάσταση καραντίνας, το γεγονός ότι η υγεία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού είναι πέραν κάθε οικονομικής ή επιχειρηματικής επένδυσης, αλλά και την ισχυρή σύσταση του υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή τηλεκπαίδευσης.
«Σημαντική στην όλη προσπάθεια θα υπάρξει η συμβολή, η κατανόηση και η ταύτιση των γονέων με το παραπάνω πλαίσιο και δεσμευόμαστε για επανεξέταση της κατάστασης παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν στην διάδοση της λοίμωξης Covid-19. Θεωρούμε ότι με μια τέτοια υπεύθυνη στάση και αντιμετώπιση θα δημιουργηθεί και το κατάλληλο κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης απέναντι μας ώστε να αντιμετωπίσει ο κλάδος το λιγότερο δυνατό κόστος από μια τέτοια απρόβλεπτη και ιδιαίτερη κατάσταση.
Ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και έχοντας πάντα ως μέλημα μας αφενός την ευθύνη μας απέναντι στους μαθητές μας και αφετέρου τη βιωσιμότητα του κλάδου μας συντασσόμαστε με τη λογική της ευθύνης και αυτήν προτείνουμε και στα μέλη μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Κατά συνέπεια, τα φροντιστήρια θα είναι ανοικτά από τις 11 Μαΐου μόνο για την διοικητική τους λειτουργία χωρίς διαδικασία εσωτερικών μαθημάτων, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα προστασίας.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων- «Κοροϊδία» το voucher των 200 ευρώ για αγορά Η/Υ

Ηπειρωτικός Αγών

Ικανοποίηση για τις αποφάσεις και τη συμβολή του

Παρέμβαση Επιμελητηρίου για τα φροντιστήρια