ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαφοροποιημένο σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή

Σε επαναπροσδιορισμό του πλάνου για την προσέλκυση τουριστών προχωρά ο δήμος Ιωαννιτών, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει ένα νέο τοπίο, που επιβάλλει και ένα διαφορετικό σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή.

Το σχέδιο αυτό βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να έχει καταθέσει ήδη προτάσεις στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ είναι σε επικοινωνία με τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες. Το σχέδιο θα οριστικοποιηθεί μόλις ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής.
Μια γεύση, πάντως, του τουριστικού προσανατολισμού έχει δώσει ο κ. Ελισάφ σε συνεντεύξεις του το τελευταίο διάστημα, όπου έκανε λόγο για τη δημιουργία δομής υποστήριξης του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων, σε συνεργασίας με τους φορείς του τουρισμού και την περιφέρεια Ηπείρου. Έργο της δομής αυτής θα είναι να προχωρήσει σε στοχευμενες κινήσεις για την προβολή του «προορισμού Γιάννενα», ως μια εναλλακτική πρόταση στην Ελλάδα, πέρα από το «ήλιος, θάλασσα, παραλία».
Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται η συνεχής προβολή με διαφορετικές ενότητες των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή, με αφετηρία αρχικά τον «οδικό τουρισμό», καθώς φαίνεται πως οι αεροπορικές μετακινήσεις θα μειωθούν δραστικά.
«Επειδή ο οδικός τουρισμός, θα προηγηθεί του ακτοπλοϊκού και αεροπορικού τουρισμού, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στους Έλληνες τουρίστες αλλά και σε εκείνους των γειτονικών χωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προβολή και κοινές δράσεις με τον ΕΟΤ

Το νέο στοιχείο είναι ότι η Ήπειρος και τα Γιάννενα, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποτελούν μέρος της τουριστικής προβολής που θα κάνει ο ΕΟΤ. Το γεγονός αυτό γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης, απαντώντας σε επιστολή που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και με την οποία ζητούσε τη δυναμική συνδρομή του ΕΟΤ στην ανάδειξη και προβολή του προορισμού Ιωάννινα.
«Αυτό που επιθυμούμε είναι να συμπεριλάβετε και να αναδείξετε τον προορισμό Ιωάννινα μέσα από τις εθνικές καμπάνιες προβολής της χώρας. Είμαστε μια περιοχή με μακρά παράδοση στη φιλοξενία, με εξαιρετικά τουριστικά πλεονεκτήματα, με εύκολη, οδική προσβασιμότητα και με πολύ χαμηλό δείκτη κρουσμάτων. Είμαστε μια δυναμική κοινότητα στον τουρισμό και τη φιλοξενία, μια ενωμένη ομάδα, που είναι πρόθυμη να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ στην επιστολή του.
Η ανταπόκριση του κ. Φραγκάκη ήταν άμεση, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση συνεργασίας, με στόχο την καλύτερη προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό, τα Ιωάννινα θα προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επόμενες καμπάνιες του ΕΟΤ, θα διατεθεί προωθητικό υλικό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ενώ θα προγραμματιστούν κοινές δράσεις με τον δήμο Ιωαννιτών, με επίκεντρο τις τουριστικές ροές από την Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία καθώς και τον σχολικό και τον οδικό τουρισμό.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας