ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για δημοπράτηση έργων

Ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι η ανάγκη για την προώθηση έργων, καθώς η αξία τους δεν εξαντλείται πλέον στη σημασία που έχουν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνακόλουθων περιοριστικών μέτρων, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, που υπέστη ένα βαρύ πλήγμα. Σε αυτή την παράμετρο στάθηκε και ο αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Ιωαννιτών Γιώργος Αρλέτος, με την ευκαιρία της έγκρισης των όρων διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.
«Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση κι άλλων έργων. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας για τον δήμο και τους πολίτες, η δημοπράτηση έργων και η κατασκευή τους θα τονώσει και την τοπική οικονομία, κάτι που αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα», τόνισε σε δηλώσεις του.
Σε ό,τι αφορά το έργο, πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια και για την υλοποίησή της συμπράττουν ο δήμος και το Επιμελητήριο. Η δράση που βαίνει προς δημοπράτηση έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια.

Δημοπρατήσεις έργων στην Παμβώτιδα

Στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης των υποδομών στη δημοτική ενότητα Παμβώτιδας προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε αφενός να επιλυθούν προβλήματα της περιοχής και αφετέρου να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων.
Ο βασικός κορμός των εργασιών, όπως προβλέπεται στη μελέτη, θα εκτελεστεί στις κοινότητες Κατσικά, Βασιλικής και Καστρίτσας. Περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, υδραυλικές παρεμβάσεις απορροής ομβρίων και αποκαταστάσεις.
Το έργο χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο στον τομέα των υποδομών που δημοπρατείται για τη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα κι έτσι ολοκληρώνεται το τεχνικό πρόγραμμα για όλες τις κοινότητες της Παμβώτιδας.

Εργασίες στο Πάρκο Πυρσινέλλα

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και το έργο καθαρισμού στο Πάρκο Πυρσινέλλα. Έτσι, άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες για τον ευπρεπισμό του χώρου με την απομάκρυνση ξερών δέντρων, θάμνων αλλά και χόρτων.
Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες, ώστε, ανοίγοντας για το κοινό, να είναι καθαρό και ασφαλές.

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο Πάρκο Πυρσινέλλα στα τέλη του 2024

Θα προλάβει και τη σύμβαση για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Συμβασιοποίηση για τις «έξυπνες εφαρμογές» του Πάρκου Πυρσινέλλα