ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

“Ενότητα Πολιτών”- Απούσα από τη διαβούλευση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο η δημοτική αρχή

Για εκκωφαντική απουσία της δημοτικής αρχής από τη διαδικασία διαβούλευσης για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον κάνει λόγο η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», σημειώνοντας πως όφειλε να πάρει θέση από τη στιγμή που περιλαμβάνονται διατάξεις για τους Φορείς Διαχείρισης κι άρα αφορά άμεσα τη λίμνη Παμβώτιδα.

«Η δημοτική μας αρχή όφειλε, ως οργανωμένος φορέας, έστω και στις στενές προθεσμίες που υπήρχαν, να υποβάλει έγκαιρα απόψεις κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο περί περιβάλλοντος και συγκεκριμένα για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε σχέση με τους φορείς διαχείρισης και ειδικότερα για τον φορέα διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως για μία ακόμα φορά αδυνατεί να παρακολουθήσει έγκαιρα τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τον τόπο και τρέχει να προλάβει τα γεγονότα. Η αναφορά αυτή έχει σχέση με την παρουσία του αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φ. Φίλιο και τον εκπρόσωπο της περιφέρειας Ηπείρου στο Δ.Σ. του Φορέα, αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη, όπου εξέφρασε επιφυλάξεις για το νέο μοντέλο διαχείρισης.
«Τι προσδοκά ο πολίτης από τη δημοτική του αρχή για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας; Κατάθεση απόψεων ή επιφυλάξεων;», διερωτάται η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», προσδίδοντας τον χαρακτηρισμό ασθμαίνουσα στη δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»