ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν πειθαρχούν στη μετάθεση των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς

Κενό γράμμα φαίνεται πως θα μείνει η βούληση της κυβέρνησης για μεταφορά των εκδηλώσεων της εργατικής Πρωτομαγιάς για το πρώτο Σάββατο μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, καθώς κόμματα, συνδικάτα και άλλοι φορείς δε δείχνουν διάθεση να πειθαρχήσουν.

Βέβαια, με δεδομένο ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να μην υπάρξουν μετακινήσεις και συνωστισμός, που ενδεχομένως οδηγήσουν σε διάδοση του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις των φετινών εορτασμών προσαρμόζονται.
Μετά το Εργατικό Κέντρο που ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει κανονικά την Παρασκευή 1η Μαΐου την εργατική Πρωτομαγιά, προγραμματίζοντας, όμως, μία κεντρική και δώδεκα περιφερειακές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και ο συνωστισμός, το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συλλόγους μέλη του σε συμβολική κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής, τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί, μισή ώρα νωρίτερα από αυτή του ΕΚΙ, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο αναβολών, καθώς η 1η Μάη δεν είναι αργία, αλλά απεργία. Με το ίδιο σύνθημα απευθύνουν κάλεσμα, στις 10.30 το πρωί, η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» και η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τη ΓΣΕΕ για προσπάθεια υποβάθμισης των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς μεταθέτοντας τις εκδηλώσεις ή καλώντας απλώς για καταθέσεις στεφανιών.

Σχετικά άρθρα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Στις 19 Ιουνίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Σε προεκλογικούς τόνους τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς

Ανακοίνωσε τους υποψηφίους της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ