ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πυκνώνει τα δρομολόγιά του το Αστικό ΚΤΕΛ

Πυκνώνουν από τη Δευτέρα και τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ στην πόλη των Ιωαννίνων, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών.

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς, με τα οχήματα να εκτελούν τα δρομολόγια σε πληρότητα έως 50%, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που παρέμενε σε λειτουργία όλο αυτό το διάστημα παρά τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, θα επεκτείνει από τις 4 Μαΐου και τα δρομολόγια προς κάποια χωριά, ενώ την επόμενη εβδομάδα, με την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές της τρίτης λυκείου, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση, ώστε να εξυπηρετήσουν τις μετακινήσεις των μαθητών.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής σημείωσε πως η καθαριότητα και απολυμάνσεις στα οχήματα συνεχίζονται επισταμένως από το προσωπικό και τους οδηγούς, ενώ σημείωσε πως το θέμα της πληρότητας δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού, ούτως ή άλλως, τα περισσότερα δρομολόγια γίνονται με το 50% της δυναμικότητας.
Εξαίρεση αποτελούν τα δρομολόγια για το πανεπιστήμιο, το οποίο ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να λειτουργεί ξανά, οπότε, όταν γίνει αυτό, θα υπάρξουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. «Το ζήτημα τη πληρότητας θα τηρηθεί στο ακέραιο», σημείωσε ο κ. Μουστακλής, προσθέτοντας, πως, παράλληλα, στα οχήματα υπάρχει σύγχρονο σύστημα εξαερισμού με συχνή ανακύκλωση του εξωτερικού αέρα.
Ο κ. Μουστακλής αναφέρθηκε και στο τεράστιο οικονομικό πλήγμα της επιχείρησης, σημειώνοντας πως δύσκολα θα καλυφθούν οι απώλειες. Τόνισε δε ότι είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που συνεχίζουν να δουλεύουν με παθητικό, προκειμένου όλο αυτό το διάστημα να εξυπηρετούν τους ελάχιστους συμπολίτες που έπρεπε να μετακινηθούν.
«Δεν κρυφτήκαμε, ήμασταν παρόντες και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και οι τοπικές αρχές και οι συμπολίτες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός