ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δικαστικό Μέγαρο- Επιτρεπτή η είσοδος μόνο μετά από θερμομέτρηση

Με θερμομέτρηση στην κεντρική είσοδο εισέρχονται από το πρωί και στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπως και στα δικαστήρια ολόκληρης της χώρας, δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι, διάδικοι και πολίτες, εφόσον είναι απαραίτητο.

Η δικαιοσύνη δε λειτουργεί ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη και διενεργούνται συγκεκριμένες πράξεις, για τις οποίες προσέρχονται στο κτίριο κυρίως δικηγόροι, εκτός φυσικά από τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους.
Το κλιμάκιο του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού που διενεργεί τη θερμομέτρηση, σύμφωνα με τις εντολές που έχει, εφόσον κάποιος από τους εισερχόμενους διαπιστωθεί ότι έχει θερμοκρασία σώματος άνω των 37,5 βαθμών, του συστήνεται να επισκεφθεί κάποιον γιατρό και δεν μπαίνει στο κτίριο. Εκτός από τη θερμομέτρηση, υποχρεωτική καθίσταται και η προστατευτική μάσκα, ενώ οι περισσότεροι είναι εφοδιασμένοι και με γάντια.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, για μια ακόμη φορά, μέσα στην περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης βρίσκεται με τα στελέχη του σε πλήρη ετοιμότητα να συμβάλλει σε ό,τι χρειαστεί, συνεργαζόμενος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την Πολιτική Προστασίας δίνοντας το παρών και στις ανοιχτές αιμοληψίες αλλά και στη διανομή του ΤΕΒΑ.

Σχετικά άρθρα

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Χρήματα και τρόφιμα για τους πληγέντες συγκεντρώνει ο Ερυθρός Σταυρός

Εκπαιδεύει τα στελέχη του και τους εθελοντές του το Ioannina Lake Run