ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα ακόμη βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση

Ένα βήμα πριν την εγκατάσταση του αναδόχου για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης βρίσκεται το Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου 400 KW, στην έκταση που βρίσκεται κοντά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Η κατάθεση του φακέλου είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, με τη σημερινή να προχωρά στην επίλυση ζητημάτων που υπήρξαν και να λαμβάνει πρόσφατα την οριστική προσφορά των όρων σύνδεσης ως απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στην αίτηση που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Πρόκειται για ένα έργο 1,5 εκ. ευρώ, που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 250.000 ευρώ ετησίως στις ενεργειακές ανάγκες του κολυμβητηρίου και, παράλληλα, θα βελτιώσει τις συνθήκες άθλησης καθώς και θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων.

«Έχουμε πλέον την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ, που ενέκρινε την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, ώστε να λειτουργήσει ο ενεργειακός συμψηφισμός του ενεργειακού αποτυπώματος του κολυμβητηρίου. Είναι μια θετική εξέλιξη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, ο οποίος δε θέλησε να προβλέψει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Αυτό, όπως σημείωσε, θα εξαρτηθεί από τον ανάδοχο και τις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν, προκειμένου να λειτουργήσει η ενεργειακή αναβάθμιση. Πέρα από το φωτοβολταϊκό πάρκο, θα χρειαστούν παρεμβάσεις και στο κτίριο του κολυμβητηρίου, το οποίο, στη φάση υλοποίησης αυτών των παρεμβάσεων, θα πρέπει να κλείσει ξανά.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ έχει ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης μικρότερης κλίμακας στις εγκαταστάσεις και κυρίως αυτές της Λιμνοπούλας, ενώ στις αρχές Μαΐου αναμένεται να εγκατασταθεί ο νέος φωτισμός, με φωτιστικά τύπου Led, στη διαδρομή περιμετρικά του ΠΕΑΚΙ, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιούν τον χώρο αυτό για την άσκησή τους και κατά τις βραδινές ώρες.

Αυτό βέβαια, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊου και την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και στους χώρους αυτούς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Αυτό αποτυπώθηκε και στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι όλων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όπου κατατέθηκαν και προτάσεις.«Δεν αφήσαμε ούτε μια ημέρα να πάει χαμένη και καθημερινά προσπαθούμε να προετοιμάσουμε την κατάσταση, ώστε η επιστροφή να γίνει σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες», σημείωσε ο κ. Κολόκας.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια