ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πάρκο Πυρσινέλλα- Αν χρειαστεί, θα δοθεί παράταση στη διαβούλευση

Ανοιχτό αφήνει η δημοτική αρχή το αίτημα παράτασης στη διαβούλευση για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα, μετά από το αίτημα- διαμαρτυρία της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα», χωρίς ωστόσο να το αποφασίζει πριν καλά- καλά ξεκινήσει η διαβούλευση.

«Η δημοτική αρχή σημειώνει πως αν κριθεί ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, μπορεί να δοθεί παράταση. Σε κάθε περίπτωση όμως, η δημόσια διαβούλευση θα έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης και δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον. Έγινε δε σαφές ότι η ημερομηνία της 30ης Απριλίου αφορά αποκλειστικά την κατάθεση προτάσεων, καθώς θα ακολουθήσει συζήτηση στα αρμόδια όργανα και το δημοτικό συμβούλιο», τονίζει σε απάντησή της.
Στο αίτημα για παράταση, η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» έθετε το ερώτημα αν μπορούν οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, οι φορείς και οι πολίτες να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη διαβούλευση και να καταθέσουν απόψεις που θα συμβάλλουν στην σύνθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, σ’ αυτό το περιβάλλον των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, χαρακτηρίζοντας σύντομο το διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα και ζητώντας μια εύλογη παράταση «αν η δημοτική αρχή πιστεύει πραγματικά στην έννοια της διαβούλευσης με την κοινωνία».
Η δημοτική αρχή απαντά ότι οι παρατάξεις και οι φορείς έχουν τον χρόνο να μελετήσουν την πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου και να καταθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις παρατηρήσεις τους, πολύ δε περισσότερο η παράταξη του κ. Μπέγκα, «που ως προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επεξεργαστεί το θέμα και είχε έτοιμο σχέδιο ανάπλασης, όπως δήλωνε προ των εκλογών».
Πέραν του ζητήματος του χρόνου διαβούλευσης, η μείζονα αντιπολίτευση χαρακτήριζε επικοινωνιακό τρικ την ανακοίνωση της έναρξης διαβούλευσης για την αξιοποίηση του πάρκου Πυρσινέλλα, το οποίο λέει ότι το χρησιμοποιεί «για μια ακόμα φορά σε μια προσπάθεια να καλύψει τις εμφανείς αδυναμίες της». «Είναι γνωστή σε όλους μας η επικοινωνιακή τακτική, σύμφωνα με την οποία, όταν θέλουμε να αποφύγουμε να πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας εκεί που μας πονάει, τα στρέφουμε», αναφέρει.
Στην απάντησή της η δημοτική αρχή τονίζει ότι η πρόταση της για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα αποτελούσε μία από τις κεντρικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεσή της είχε παρουσιάσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. «Ως εκ τούτου, τα περί επικοινωνιακής τακτικής δεν αφορούν τη δημοτική αρχή. Η “Ενότητα Πολιτών” ας μην κρίνει από τα δικά της πεπραγμένα και την εποχή που παρουσίαζε κατά συρροή μακέτες», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο