ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απέδειξε την αναγκαιότητά του το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στους… αφανείς ήρωες των ημερών εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όπως και στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών, που συνεχίζουν με μεγαλύτερη ακόμη ένταση να προσφέρουν τη στήριξή τους σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους ωφελούμενους που εξυπηρετούσαν μέχρι σήμερα, βοηθώντας τους από την παροχή φαρμάκων μέχρι και τη διεκπεραίωση καθημερινών λειτουργιών, όπως τα ψώνια ή τη συνταγογράφηση.

Επιπλέον, από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, έχει δοθεί βαρύτητα και σε άλλα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και λόγω της πανδημίας δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν.Τα αιτήματα αυτά φθάνουν στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών και τις κοινωνικές υπηρεσίες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 15420.

Ο αριθμός των αιτημάτων δεν είναι τόσο αυξημένος όσο αρχικά αναμένονταν, ενώ το 70 – 80% αυτών μπορούν να ικανοποιηθούν και ικανοποιούνται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου, ο οποίος σημείωσε πως τα υπόλοιπα είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί η υπηρεσία.

Παρά ωστόσο την αξία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που πάνω από δέκα χρόνια έχουν αγκαλιάσει όλοι οι δήμοι, εξάροντας την αποτελεσματικότητά του στην φροντίδα ευπαθών πολιτών, οι εργαζόμενοι παραμένουν συμβασιούχοι, με την προκήρυξη για τη μονιμοποίηση τους να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες και θα πρέπει κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν, γιατί εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες. Πρέπει η υπηρεσία να στηριχθεί και να ενισχυθεί γιατί θα ακολουθήσουν επιπτώσεις του κορονοϊού, όχι σε επίπεδο υγειονομικό, αλλά οικονομικό και οι ανάγκες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

Ο κ. Πάνου διευκρίνισε δε πως οι εργαζόμενοι του προγράμματος στον δήμο Ιωαννιτών, αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, λαμβάνουν κανονικά τη μισθοδοσία τους.

 

Ξεκίνησε η διανομή ΤΕΒΑ

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του προγράμματος αλλά και ευρύτερα του ΟΚΠΑΠΑ και της Κοινωνικής Υπηρεσίας εκτελούν και τη διανομή τροφίμων (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, γάλα, ελαιόλαδο) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD», με επικεφαλής εταίρο την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ιωαννίνων ΤΕΒΑ, που γίνεται πλέον κατ΄ οίκον λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Μέσω του προγράμματος εξυπηρετούν 1500 οικογένειες και σχεδόν 3500 άτομα συνολικά στους δήμους του νομού Ιωαννίνων. Στην ίδια δράση συμβάλλουν σημαντικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η «Μέριμνα». Η δράση θα συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τις 23 Απριλίου.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων