ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δράση ενημέρωσης και πιο συστηματικοί έλεγχοι στους πρόσφυγες

Δράση ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊου στους πληθυσμούς των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, αλλά και στις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργούν στο Πέραμα και την Αμφιθέα, πραγματοποίησαν ο δήμος Ιωαννιτών και η Αστυνομική Διεύθυνση.

Οι φιλοξενούμενοι της δομής άκουσαν σε διάφορες γλώσσες τις οδηγίες για την προφύλαξή τους, όπως επίσης για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή του συνωστισμού.
Τον συντονισμό εκ μέρους του δήμου είχε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης και η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη. Ο κ. Αϊβατίδης επεσήμανε ότι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ως χώροι με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είναι από τους πλέον ευαίσθητους. «Προϋπόθεση για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η αποφυγή του συνωστισμού. Έτσι πέρα από την ενημέρωση που έγινε στους φιλοξενούμενους, στο εξής θα είναι πιο αυστηροί και συστηματικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας, την οποία ο δήμος ευχαριστεί για την συμμετοχή της και για την κινητοποίηση που κάνει», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση